Oktatás

Miért jó járműipari szakmát szerezni?

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára azon dolgozik, hogy a címbeli felvetés egyre kevésbé legyen kérdés. Hogy halad a cégek és az egyetemek közeledése? Vajon európai szintű képzőközponttá válhat-e hazánk? Felvesszük-e a tempót a megatrendek fejlődésével? Ezekről beszélgettünk az ipari és oktatói tapasztalattal is rendelkező szakpolitikussal.

Szerző: Gégény István | 2017.07.13. 09:42

Napelemes hajóval versenyeznek a BME hallgatói

2014-ben a BME három gépészmérnök-hallgatója olyan versenycsapatot alapított, mely az addigiaktól eltérően szakított az autó és motortervezési szokásokkal, és egy kizárólag napenergiával működő teljesen elektromos hajtású hajó tervezésébe kezdett.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.07.05. 09:30

Ipari szakemberek mentorálják az Óbudai Egyetem villamosmérnök hallgatóit

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közművek villamoshálózati elosztó társasága és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, amelynek értelmében a duális villamosmérnöki képzést választó hallgatók ezután a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.07.03. 14:58

A digitális képzést minden munkakörben növelni kell

A Programozd a jövőd!, a felsőoktatási intézmények és az infokommunikációs vállalatok közötti együttműködés erősítését szolgáló program része az informatikai képzettséget javító 8,2 milliárd forintos uniós programnak, amely keretében 2020 végéig 6-8 ezer diák vehet részt a kurzusokon.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.30. 16:13

Startup-alapító kapott kiváló oktató címet a Műegyetemtől

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kiváló oktatói címet adományozott Kosztolányi Jánosnak, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék tanársegédjének.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.06.30. 15:27

A National Instruments és a PTC IoT képzést indít mérnököknek

A National Instruments (NI) olyan platformalapú rendszereket kínál, amik a mérnököknek és a tudósoknak biztosítják, hogy megoldhassák a világ legnagyobb mérnöki kihívásait. Beindítottak egy új, IoT, dolgok internete oktatási módszert, amelyben rengeteg fejlett eszközt alkalmaznak. A tanárok és a diákok hasznát veszik ezeknek az eszközöknek.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.30. 14:47

Könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lett a győri versenyautó

A győri Formula Student csapat idén négy versenyen áll rajthoz, melyek közül az egyiket a versenysorozat legnehezebb megmérettetéseként tartanak számon. A Széchenyi István Egyetem kampuszán támogatóik, oktatóik, barátaik és a sajtó jelenlétében mutatták be, milyen járművel vágnak az idei szezonnak.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.29. 12:27

Dr. Fodor Dénes: A teljesítményelektronika a jövő a mérnökképzésben

A teljesítményelektronikát oktató képzés tekintetében lemaradt az ország, pedig enélkül nem fognak működni az elektromos járművek – többek között erről beszélt lapunknak adott interjújában Dr. Fodor Dénes, a Pannon Egyetem Mérnöki Kara Gépészmérnöki Intézetének vezetője.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.06.28. 06:25

Negyedik autójukat készítik a Skoda diákjai

A Citijet, a Funstar és az Atero után megérkezett a Škoda Element, a Škoda Akadémia diákjainak negyedik autója. A jármű egy elektromos hajtással szerelt buggy, amely a Citigo modell alapjaira épült. A diákok legújabb autója egy közúton is használható tengerparti buggy, amelyet megálmodói napelemmel, okostelevízióval, hűtődobozzal és mobil diszkóval is felszereltek.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.26. 14:37

Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Siemens Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Nokia Solutions and Networks Kft. és a Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma létrehozta az egyetemen belül működő BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot.

Szerző: MTI | 2017.06.22. 16:08

Jövő héten mutatja be új autóját a győri FS-csapat

Ahogy egyre közeledik a Formula Student versenyszezon, úgy a győri Széchenyi István Egyetem kampuszán tevékenykedő Arrabona Racing Team tagjainak is sokasodik a teendője. Mint azt már korábbi cikkünkben említettük, a csapat új, 2017-es versenyautójának az ART_04-nek az alapját adó váz elkészült már.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.22. 08:42

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink