252-en jelentkeztek gépészmérnök mesterképzésre

Szerző: MTI | 2016.12.13. 08:26

Mintegy öt és fél ezren jelentkeztek a 2017 februárjában induló felsőoktatási keresztféléves képzésekre, közülük a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Az e-felvételi keretében 5523-an nyújtottak be jelentkezést, az első helyen mesterképzést 4606-an jelöltek meg, alapképzésre 785-en, osztatlan mesterképzésre ketten, felsőoktatási szakképzésre pedig 130-an jelentkeztek. Szintén az elsőhelyes jelentkezéseket figyelembe véve 4394-en jelöltek meg állami ösztöndíjas mesterképzéseket, a többiek önköltséges képzési formát. (A keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban állami ösztöndíjas formában csak mesterképzéseket hirdethettek az intézmények.)

A mostani, november 15-én lezárult eljárásban, szintén az elsőhelyes jelentkezéseket nézve - függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtől - a műszaki és a gazdaságtudományi képzési területek szakjai voltak a legnépszerűbbek.

Mesterképzésen - a finanszírozási formától és a munkarendtől függetlenül - a gépészmérnöki mesterképzés szerepel első helyen, 252 jelentkezővel, a második helyen a villamosmérnöki képzés áll, ahová 234-en jelentkeztek, a harmadik helyre pedig a vezetés és szervezés mesterképzés került, 185 elsőhelyes jelentkezővel.