Oktatás

Újabb duális képzést indított az Audi Győrben

A Széchenyi István Egyetemen immár három szakon folytathatnak gyakorlatorientált tanulmányokat a fiatalok: 2017 szeptemberétől gépészmérnököket is képeznek ilyen formában.

Szerző: autopro.hu/G.I. | 2017.09.15. 15:15

Tanműhelyt indít a thyssenkrupp Jászfényszarun

A német konszern létesítményében a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum két iskolájának több mint száz tanulója korszerű technológiákat ismerhet meg.

Szerző: MTI | 2017.09.04. 08:35

Versenyképesség: a bérfelzárkóztatás mellett az innováció is szükséges

Béreket akkor lehet emelni, ha a mögött megemelkedett termelési érték is van. Hiszen a vállalkozás a saját profitjából egy darabig tudja finanszírozni a béremelést, de ha nem tud több termelési értéket létrehozni, akkor előbb-utóbb ez a folyamat megáll- mondta az Autopronak Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora azon a versenyképességi konferencián, amelyet a napokban tartottak Győrben.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.08.23. 15:00

Űrprojekten dolgoznak a BME szakemberei

Az Európai Űrügynökség 65 ezer euró vissza nem térítendő támogatása a hétköznapi életben is hasznos űrtechnológiai fejlesztéseket segíti.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.08.18. 13:44

Az Óbudai Egyetemen dől el szervizrobotok jövője

A legújabb emberközpontú robotikai szabványok kialakításán dolgozik 17 ország csaknem száz akkreditált szakértője Budapesten, az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központ szervezésében zajló ISO/IEC robotikai ülésen. A workshop július 28-án kora délutánig az Óbudai Egyetem Bécsi úti épületében zajlik majd; az esemény nyilvános, minden látogató számára nyitott.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.07.27. 11:24

Diákokat csábított a természettudományok felé a BME

A Science Camp tábor fő célja volt, hogy az érdeklődő középiskolások bepillantást nyerhessenek a természettudományokba és a természettudományos ismeretek hasznosulásába olyan területeken, mint a nukleáris energetika, a számítástudomány, az orvosi fizika, a szilárdtestfizika vagy a pénzügyi matematika.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.07.26. 14:15

Formula Student: Magyar egyetemisták tudására számít az Audi

Az Audi Hungaria Zrt. három magyar csapatot támogat a Formula Student hazai futamain: a SZEngine, az Arrabona Racing Team és a BME Formula Racing Team a verseny nemzetközi mezőnyében közel 30 ország több mint 60 csapata között áll rajthoz az idei nyáron. A fiatalok egyedi motor- és járműkonstrukciókkal vesznek részt a megmérettetéseken. Az autóipari nagyvállalat számára kulcsfontosságú az egyetemi kooperáció és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.18. 15:15

Szijjártó: Győrben kell képezni Európa legjobb autóipari mérnökeit

Letették a mintegy 14,2 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülő Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központ (FIEK) alapkövét a Széchenyi István Egyetemen. A beruházás azt a célt segíti, hogy az autóipari kutatások központjává tudjon válni Magyarország.

Szerző: MTI | 2017.07.13. 15:30

Miért jó járműipari szakmát szerezni?

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára azon dolgozik, hogy a címbeli felvetés egyre kevésbé legyen kérdés. Hogy halad a cégek és az egyetemek közeledése? Vajon európai szintű képzőközponttá válhat-e hazánk? Felvesszük-e a tempót a megatrendek fejlődésével? Ezekről beszélgettünk az ipari és oktatói tapasztalattal is rendelkező szakpolitikussal.

Szerző: Gégény István | 2017.07.13. 09:42

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink