HR Ablak Távozik a Universal Robots elnöke

Távozik a Universal Robots elnöke

autopro.hu | 2020.11.27 12:18

Távozik a Universal Robots elnöke

Fotó: Facebook/Universal-Robots

A Teradyne Inc. bejelentése szerint Jürgen von Hollen, a Universal Robots elnöke úgy döntött, hogy 2020. december 31-gyel távozik a vállalattól, hogy új területen próbálja ki magát. Jürgen von Hollen 2016 októbere óta tölti be az elnöki pozíciót a Universal Robotsnál.

Hirdetés

„Köszönöm Jürgennek az elmúlt négy év vezetői munkáját, ami szerepet játszott abban, hogy a Universal Robots start-upból, az ipari együttműködő robotok területén globális piacvezetőjévé váljon” – mondta Mark Jagiela, a Teradyne elnöke és vezérigazgatója. „Erős alapot hagy maga mögött, a növekedés következő szintjéhez, tehetséges munkatársakkal, elkötelezett disztribúciós és technológiai partnerek hálózatával, valamint világszerte kiterjed több mint 50 ezer kobotottal rendelkező vevőkörrel” -tette hozzá.

Gregory Smith, a Teradyne Ipari Automatizálási csoportjának elnöke, tölti be a UR elnöki pozícióját az új vezető kinevezéséig.

Fotó: Universal Robots

A Universal Robots vállalatot 2005-ben alapították azzal a céllal, hogy a robottechnológia mindenki számára elérhetővé váljon, ezért olyan kisméretű, felhasználóbarát, elfogadható árú, rugalmas együttműködő robotokat (kobotokat) fejlesztettek, melyekkel biztonságos a közös munka. Mióta az első kollaboratív robotot 2008-ban útjára indították, a vállalat jelentős növekedést tapasztalt a felhasználóbarát kobotok kapcsán, melyeket immár világszerte értékesítenek. A Teradyne Inc. részét képező vállalat központja Dániában, Odenseben található, és az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Oroszországban, Törökországban, Kínában, Indiában, Szingapúrban, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanban és Mexikóban is rendelkeznek leányvállalatokkal és helyi irodákkal. 2019-ban a Universal Robots 248 millió dolláros bevételt produkált.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink