HR Ablak Interim mérnök szolgáltatás – kerüljük, vagy keressük?

Interim mérnök szolgáltatás – kerüljük, vagy keressük?

autopro.hu | 2021.06.09 10:19

Interim mérnök szolgáltatás – kerüljük, vagy keressük?

Fotó: Tekt

Évek óta állandó akadályt jelent a cégek életében a megfelelő erőforrás biztosítása. Sajnos nem kivétel ez alól a megfelelő mérnöki munkatárs elérése sem, sőt! A Tekt csapata most betekintést nyújt abba, hogy miképp segíthet vállalata számára az interim mérnöki megoldás.

Hirdetés

Gyakran azonnal, több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkaerőt kell találni a HR-osztálynak, ami komoly kihívást jelent. Rengeteg időráfordítással sikerülhet a toborzás, kiválasztás folyamatának megvalósítása, amit a hosszadalmas betanítási időszak követ. Bár azonnali erőforrásra van szükség, valójában akár fél év is eltelhet a fent vázolt lépések végigjárásával, mire a megfelelő kolléga biztos támasza lesz vállalatának.

Mindeközben a projekt halad, a reklamáció száma sűrűsödhet, a problémák halmozódhatnak. Ne hagyja, hogy a hullámok összecsapjanak a feje felett!

Gyors és professzionális megoldás

Az interim mérnök szolgáltatással a cégében kialakult problémákat gyorsan és professzionálisan kezelheti új munkaerő felvétele és betanítása nélkül!

Egy interim mérnök operatív szinten tud megoldást nyújtani, gyorsan és hatékonyan hajtja végre azokat a feladatokat, melyek segítenek a kialakult krízishelyzetet orvosolni. Megbízatása határozott időre szól, így kölcsönös érdek a rövidtávon is tapasztalható eredményes munkavégzés!

Egy profi szolgáltató, mint a Tekt Kft. is, nem egyszerűen a mérnök tudását bocsátja rendelkezésre a partnerei számára, de infrastruktúrát biztosít: a teljes szervezet által megszerzett tapasztalatokat hasznosítja, folyamatos háttértámogatást és képzéseket biztosít!

Ami jó, az drága is! Valóban így lenne?

Vizsgáljuk meg racionálisan, milyen költségek merülnek fel a Munkáltató oldaláról saját, illetve ideiglenes munkaerő vonatkozásában:

A fenti táblázatból tisztán látható, hogy az interim mérnöki szolgáltatás igénybevétele már nem többletköltség-generálás, hanem az esetek túlnyomó többségében tudatosan tervezett erőforrás igénybevétele, csupán külső szolgáltatótól nem pedig házon belülről.

Számos esetben segíthet egy külsős bevonása

Nézzük konkrét példákon keresztül, mikor érdemes ezt a megoldás választani:

- ha hosszabb ideje nem talál megfelelő jelöltet egy nyitott pozícióra

- váratlan krízishelyzetek kialakulásánál:

  • megnövekedett vevői reklamációk esetén
  • hibás beszállítói termékek gyökérokának mielőbb megtalálása és megszüntetése érdekében
  • a cég egyik kulcsfontosságú szereplőjének távozása esetén

- meglévő kollégák hosszabb távolléte esetén

- a cég belső folyamatainak hatékonyabbá tétele érdekében

- csak meghatározott időtartamra van szüksége plusz humán erőforrásra.

Természetesen előfordulhatnak olyan esetek, amikor hirtelen felmerülő erőforráshiánnyal szembesülhetnek a vállalatok. Tapasztalatok alapján ekkor a kollégák számára is pozitív hatással lehet egy külsős szakember bevonása, hiszen ahelyett, hogy a munkatársakra hárulnának a többlet feladatok beláthatatlan ideig, az átmeneti időszak zökkenőmentesen áthidalható az új kolléga kiválasztásáig, betanulásáig.

Szintén kritikus helyzet, amikor igazán nagy szükség van az interim mérnökök bevonására, illetve az extra erőforrásigények garantálására a legnagyobb költséggel bíró vevői eszkaláció esetén. Ebben a helyzetben elsődleges cél a probléma mielőbbi megszüntetése, a maximális vevői elégedettség fenntartása mellett, amely sokszor a túlterhelt kapacitás miatt ütközik falakba.

Gyakran előforduló igény, a vevői telephelyre nyújtott rezidens mérnöki támogatás céljából, a cég képviseletében, de interim erőforrásból biztosított szakember.

Ledönteni a tévhiteket

Ha ilyen tiszta és egyértelmű helyzetek állhatnak elő, ahol a leginkább megfelelő megoldás az interim bevonása, akkor miért merülhetnek fel aggályok és konkrétan mik ezek?

  • Túl drága!
  • Megoldjuk magunktól!
  • Kevésbé megbízható!

Tapasztalataim alapján, az elképzelések és a realitás eltérnek:

  • Felmerülő költségek megközelítőleg azonosak
  • Azonnali megoldás, segítségnyújtás
  • Előre egyeztetett időtartamra vonatkozik
  • Egy adott probléma kerül fókuszba
  • Rögzített teljesítménymutatók alapján értékelhető
  • Friss, objektív, külső szemléletet biztosít
  • Nincs toborzási, betanítási idő, sem költség

Partneri visszajelzések alapján mondhatjuk, hogy az interim mérnöki szolgáltatás rövid távon sokkal hatékonyabb megoldást tud nyújtani a szervezet részére, egy tervezett vagy ad hoc módon felmerülő igény esetében.

Erőforráshiány esetén forduljanak bizalommal a Tekt csapatához!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink