HR Ablak Hihetetlen távmunka-lehetőséget biztosít a Renault

Hihetetlen távmunka-lehetőséget biztosít a Renault

autopro.hu/Sz.N. | 2021.06.21 12:19

Hihetetlen távmunka-lehetőséget biztosít a Renault

Fotó: Pexels

A Renault megállapodást kötött a francia szakszervezetekkel, mely szerint több ezer munkavállalójának lehetősége nyílik arra, hogy akár heti három napot otthonról dolgozzon – jelentette be az autógyártó.

Hirdetés

Az új munkahelyi megállapodásokat 2021 szeptemberétől kezdve több lépcsőfokban léptetik életbe. A Renault elmondása szerint támogatni fogják a munkavállalókat, valamint tréningeket is biztosítanak nekik annak érdekében, hogy megismertessék velük, miképp lehet a legjobban távmunkában dolgozni.

A hibrid rendszert önkéntesen választhatják a dolgozók, melyben heti két nap home office jár, ami vezetői jóváhagyással még egy nappal hosszabbítható meg – számolt be a Reuters.

A vállalat számításai szerint franciaországi munkavállalói közül 20 ezren élhetnének a távmunka lehetőségével, mely a pozíciók jelentős részét érinti, kivéve a gyártósori alkalmazottakét.

A franciák előrébb járnak

A rivális autógyártó Stellantis, mely a Peugeot és Citroën modelleket gyártja, nemrég hasonló megállapodást kötött franciaországi dolgozóival.

A munkahely jövőjéről komoly viták folynak, miután a koronavírus-járvány számos irodát bezárásra kényszerített az elmúlt időszakban, és igazolta, hogy milyen sok feladatot tudnak a munkavállalók otthonról is elvégezni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink