Gyártósor Újraindultak az Opel hazai gyártósorai

Újraindultak az Opel hazai gyártósorai

Gégény István | 2016.08.09 10:12

Újraindultak az Opel hazai gyártósorai

Egy hazai autógyár nem szüneteltette a termelést a nyár folyamán, két másik OEM igen. Utóbbiakhoz csatlakozott a szentgotthárdi motorgyár is.

Hirdetés

Az Opel Szentgotthárd Kft. szokásos kéthetes gyárleállása idén július utolsó és augusztus első hetére esett - tudtuk meg a vállalat szóvivőjétől. Kaszás Zoltán hozzátette: a szentgotthárdi motorgyár nyári leállása a General Motors globális összeszerelő üzemeivel összehangoltan történik évről évre, jelenleg ugyanis több, mint egy tucat autógyárba szállítanak motorokat világszerte. A termelés ütemezésének feladatát külön nehezíti, hogy három alap motorcsalád huszonöt termékváltozata készül a nyugati határszélen, s a gyártás folyamatosságát ilyen komplexitás ellenére is biztosítani kell.

- Természetesen a nyári leállás a karbantartásról is szól. Ez az az időszak, amikor nagyobb volumenű gépkarbantartási munkálatokat tudunk elvégezni, valamint olyan módosításokat a gyártó és szerelő sorokon, amelyek az elkövetkező időszak új motorváltozatainak gyártására készítik elő a sorokat - fogalmazott az Opel Szentgotthárd Kft. szóvivője.

Amint korábban megírtuk, az Audi Hungaria és a Magyar Suzuki egyaránt él idén is a nyári leállás eszközével, míg a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is csupán a téli ünnepek idején pihennek majd a gyártósorok.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink