Gyártósor Új generációs KR C5 vezérlők: a jövő gyártása, már a jelenben!

Új generációs KR C5 vezérlők: a jövő gyártása, már a jelenben!

autopro.hu | 2020.10.26 13:19

Új generációs KR C5 vezérlők: a jövő gyártása, már a jelenben!

Fotó: Kuka

A Kuka legújabb, KR C5 típusú vezérlőgenerációja minden eddiginél több lehetőséget kínál a cégek számára, valamint kimagasló szintre emeli a robotok alkalmazásának költséghatékonyságát.

Hirdetés

Mik az új generációs vezérlők legfontosabb előnyei? Maximális teljesítmény, csatlakoztathatóság és rugalmasság. A KR C5 vezérlők több kategóriában lesznek elérhetőek. A kisrobotokhoz tartozik majd a KR C5 mikro, amelynek mérete szinte már nem nagyobb, mint egy cipősdoboz (30x13,4x39,2 centiméter). A nagy terhelhetőségű robotokhoz tartozó új generációs KR C5 szekrény szintén jelentősen kisebb lett elődjéhez képest, elősegítve ezzel a kis helyre történő integrálhatóságot. A méret mellett további előny, hogy lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak és több lehetőséget kínálnak az installációs folyamatban, mint az eddig megszokott automatizációs megoldások. A Kuka ezzel a megoldással teljesen új távlatokat nyit az automatizált gyártás terén. A vezérlő pillanatok alatt könnyen beilleszthető a meglévő számítástechnikai környezetbe, és fokozatosan alkalmassá válik az összes jelenleg használt alkalmazás támogatására.

Üres adathalmazból értékes információ

A magas fokon integrált és kompakt vezérlőmodulok könnyen működtethetők, és többféle szoftvertermékkel, illetve digitális szolgáltatással zökkenőmentesen csatlakoztathatók.

A nyitott és rugalmas platformon kifejlesztett KR C5 a robotvezérlés teljesen új dimenzióját jelenti. Szeretnénk, ha az ügyfelek számára nyilvánvaló lenne, hogy a Kuka vezérlőinek legutóbb végrehajtott optimalizálása meggyőző hozzáadott értékkel gyarapítja termékeinket, és ezáltal ügyfeleinket is.

Fotó: Kuka

Száz százalékosan Kuka

A KR C5 teljes mértékben a Kuka belső fejlesztésének eredménye. Saját fejlesztésűek többek között a legkifinomultabb elemek között említhető fröccsöntött, műanyag vagy elektronikus alkatrészek, amelyek teljesen új lapot nyitottak a fejlesztés történetében, és egyedi igényeknek felelnek meg.

Minden projekt szíve a csapat. A fejlesztői csoportban megtalálhatók az augsburgi K+F szakemberek és más specialisták, ahogyan a Budapesten, Taksonyban és Füzesgyarmaton dolgozó Kuka munkatársak is.

„Az új KR C5 teljesen saját fejlesztés, ennélfogva kifejezetten magas szintű integráltsági fokot és optimalizálási lehetőségeket sikerült megvalósítanunk. A legszembetűnőbb előnyök a vezérlők méretének csökkenésében érhetők tetten, de jelentős előrelépés az alacsonyabb energiafogyasztás és a jobb minőség is” – vázolja fel a fontosabb termékjellemzőket Dietmar Steidl, a KR C5 termékmenedzsere.

Az új KUKA.DeviceConnector csatlakozóval a KR C5 problémamentesen képes adatokat továbbítani a felhőbe úgy, hogy semmilyen más további hardverre nincsen szükség.

A jól bevált KUKA.SystemSoftware szoftverrel együtt kapható

Az új termék előnyeit Andreas Knöpfle, az új generációs vezérlők portfóliómenedzsere foglal-ja össze: „Az elkövetkező évek során a Kuka automatizálási portfóliójának új platformja a KR C5 lesz. Ez a megoldás még szélesebb körben, különféle környezetekben teszi lehetővé az ipari robotok hatékony alkalmazását.” Az új vezérlőt a már jól bevált KUKA.SystemSoftware (KSS 8.7) szoftverrel együtt kínáljuk. Fontos megjegyezni, hogy mindezeken kívül sokkal szélesebb választékban lesznek majd elérhetők a különféle vezérlők, amelyeket szélesebb skálán lehet majd integrálni a gyártórendszerekbe.

A Kuka már áprilisban megjelentette a KR C5 robotvezérlő mikro változatát, októberben pedig az alacsony és nagy terhelhetőségű robotokhoz adja ki az új terméket.

Kiemelt Partnereink