Gyártósor Úgy veszik a Karoqot, hogy két telephelyen kell gyártani a Skodának

Úgy veszik a Karoqot, hogy két telephelyen kell gyártani a Skodának

autopro.hu/P.M. | 2018.01.17 15:30

Úgy veszik a Karoqot, hogy két telephelyen kell gyártani a Skodának

A jelentős ügyféligényre reagálva az új év kezdetével Mladá Boleslavban is beindították Skoda Karoq gyártását, Kvasiny után így már a második csehországi helyszínen is készülhet a márka kompakt SUV-modellje. Naponta akár 320 Karoq készülhet ebben az üzemben.

Hirdetés

A márka ezzel már négy modelljét is gyártja Mladá Boleslavban, ugyanis a Fabia, a Rapid és az Octavia sorozat tagjai is itt gördülnek le a szerelőszalagról.

– A SUV-modelljeink iránti intenzív kereslet jó mutatja, hogy a Karoq és Kodiaq révén a megfelelő időben a megfelelő járművekkel jelentünk meg a piacon – hangsúlyozta Michael Oeljeklaus, a Skoda igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja.

Az első Mladá Boleslav-i Karoq néhány napja gördült le a szerelőszalagról, míg Kvasinyban már 2017 július vége óta zajlik az új kompakt SUV-modell gyártása. A 2017 októberi piaci bevezetésével a nagy hagyományokra visszatekintő cseh márka intenzíven folytatja a Kodiaq sorozattal indított SUV-offenzívát.

A Stratégia 2025 programja keretében a márka az elkövetkező években is következetesen folytatja modellpalettája bővítését, amely során SUV-modelljei kínálatának bővítése áll a középpontban. A Karoq az egyetlen Skoda modell, amely két csehországi termelési helyszínen is készül.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink