Gyártósor Több mint kétezer robottal automatizál a Volkswagen

Több mint kétezer robottal automatizál a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2020.10.15 11:17

Több mint kétezer robottal automatizál a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A robotok a Volkswagen Csoport hannoveri, emdeni és chattanoogai üzemében állnak majd szolgálatba. 1400 robotot a Fanuc, nyolcszázat pedig a svájci ABB szállít az autógyártónak. A Volkswagen ezzel a beruházással igyekszik tovább automatizálni a gyártósorait.

Hirdetés

A gyártó közleménye szerint a robotok két fontos területen dolgoznak majd, a karosszéria-összeszerelésében, valamint az akkumulátorok beszerelésében fognak részt venni. A három érintett gyár átalakítása most is zajlik, a jövőben csak elektromos járművek gördülnek majd le ezen üzemek gyártósorairól.

2022-től a Volkswagen ID.4 az emdeni és a chattanooga-i gyárakban készül majd, míg az ikonikus kisbusz elektrifikált változata, az ID.BUZZ Hannoverben, a Volkswagen haszongépjármű-gyárában kerül összeszerelésre.

Modern üzemek

Christan Vollmer, a Volkswagen vezetőségének tagja elmondta, hogy Emdenben és Chattanoogában az autóipar két legfejlettebb, legmodernebb üzeme készül a jelenleg átalakításokkal, éppen ezért a VW a legmodernebb technológiai megoldásokkal szereli fel az üzemeket, így az automatizálás és a digitalizálás is központi szerepet játszik a két gyárban.

Josef Baumert, a Volkswagen haszongépjárművekért felelős üzletágának vezetőségi tagja kiemelte, hogy az új ID.BUZZ 2022-ben azután gördül majd le a gyártósorról, hogy előtte a hannoveri üzemet a lehető legmodernebb technológiákkal szerelik fel.

A Volkswagen közleménye szerint a Volkswagen Csoport tervei szerint 33 milliárd eurót költ beruházásokra 2024-ig, hogy ezzel piacvezető legyen az elektromobilitás területén. A 33 milliárd euró egy jelentősebb részét a fenti három gyár átalakítására fordítják.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink