Gyártósor MI-vel enyhítenék az ellátási zavarokat

MI-vel enyhítenék az ellátási zavarokat

autopro.hu/P.B. | 2022.02.08 16:22

MI-vel enyhítenék az ellátási zavarokat

Fotó: Pexels

Nick Boyer, a PROS stratégiai tanácsadási igazgatója a Manufacturing Global hasábjain írt arról, hogy a mesterséges intelligencia a feldolgozóiparban hogyan mérsékelheti a piaci zavarokat, és hogyan javíthatja a gyártás hatékonyságát.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben a feldolgozóiparnak számtalan kihívással és zavarral kellett szembenéznie globális és lokális szinten is. A koronavírus-járvány és annak utóhatásai az egész Földet megrázták, erre jött még rá Nagy-Britanniában a Brexit. A kihívásokra válaszul számos vállalat kezdett digitalizációs beruházásokba, hogy így maradjanak kellően agilisak és versenyképesek.

A gyártást rengeteg adattal lehet leírni és elemezni. Ezért egyre kritikusabb, hogy ezeket az adatokat intelligens erőforrásként használjuk a döntéshozatalhoz a költségek, a bevételek és az árrés optimalizálása érdekében. Itt lép be a mesterséges intelligencia (MI). Mélyreható és nagy horderejű digitális átalakulás csak akkor valósulhat meg, ha a gyártók magukévá teszik a mesterséges intelligencia alapjait a döntéshozatalban. Enélkül a digitális átalakulás hatékonysága, jövedelmezősége és hosszú távú sikere veszélybe kerül.

Számos előny

A mesterséges intelligencia valós idejű adatokat képes használni a gyártási üzletág minden részén. Ezen adatforrások egymással összekapcsolt intelligens elemzésével az MI lehetővé teszi a gyártók számára, hogy hatékonyabb döntéseket hozzanak a műveletek, a kereslet és a kínálat, az árak és a termékválaszték tekintetében.

A mesterséges intelligencia gyorsabban és pontosabban tud reagálni a leállásokra és a zavarokra, mint egy ember, azonnal módosítja az árat a termékportfólióban, figyelembe véve az ellátási lánc problémáit, az inflációt és más külső tényezőket.

A mesterséges intelligencia egyik fő előnye a gyártásban, hogy a technológia segíti a gyártókat személyre szabottabb vásárlási élményt kínálni. Így a vállalatok proaktívak az ügyfelek igényeihez igazodva, agilisak a változó piaci feltételekhez viszonyulva, és egy lépéssel a versenytársak előtt járnak a valós idejű elemzésnek köszönhetően.

Rugalmasság

A mesterséges intelligencia eddig nem látott rugalmasságot tesz lehetővé a gyártók számára. Az MI segítségével egyre több vállalat a gyártástól, mint hagyományos iparágtól a szolgáltatási ágazat felé mozdul el, ahol a termékek, mint szolgáltatás jövedelmezőbbek. A mesterséges intelligencia így elősegítette új üzleti modellek megjelenését a feldolgozóipar számára.

A személyre szabottság, a gyorsaság és a változásokhoz való alkalmazkodási képesség olyan tulajdonságok, amik segítségével a cégek legyőzhetik a jelenlegi kihívásokat. Ezeket a tulajdonságokat az MI segítségével érhetik el a legkönnyebben – írja a Manufacturing Global.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink