Gyártósor Ipar 4.0 Road Show a Széchenyi István Egyetemen

Ipar 4.0 Road Show a Széchenyi István Egyetemen

autopro.hu/K.Á. | 2019.10.16 14:00

Ipar 4.0 Road Show a Széchenyi István Egyetemen

A versenyképesség egyre fontosabb összetevőjévé válik a hatékonyság. A jól tervezett anyagáramlás, az okosan elrendezett gyártósor, az értő módon menedzselt raktárkészlet mind hozzájárulnak a hatékony gyártáshoz és működéshez. A VFP Systems Kft. október 30-i Ipar 4.0 Road Show szakmai napján a géptervezés, az intralogisztika legújabb trendjeibe lehet bepillantani.

Hirdetés

A VFP Systems által rendezett Ipar 4.0 Road Show szakmai nap helyszíne: Széchenyi István Egyetem, Menedzsment Campus, 9026 Győr, Hédervári út 25.
Időpont: 2019. október 30. 9:00.
A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: https://www.event.vfpsystems.hu

A rugalmasság, a gyors reagálási képesség szintén olyan tényezők, amelyek elengedhetetlenek a modern gyártásban, ahol az állásidő minden másodperce veszteséget tud termelni. Ilyen értelemben az ezen trendeknek keretet adó Ipar 4.0 az információs technológia és az automatizálás egyre szorosabb összefonódását, a termelési, gyártási módszerek hatékony szervezését jelenti, ahol az eszközök önállóan kommunikálnak, és összehangoltan működnek.

A szállítópályák tervezésével és építésével, kollaboratív robotokkal, automatizálással, logisztikai megoldások szállításával és gépépítő elemek forgalmazásával foglalkozó VFP Systems Kft. ezúttal azért szervez szakmai napot, hogy bemutassa azokat az iparági megoldásokat és lehetőségeket, amelyekkel a termelő vállalatok magabiztosan felelhetnek a jelenkor és a jövő elvárásaira és kihívásaira" – mondta Véninger Péter, a VFP Systems Kft. menedzsere.

Itthon a VFP Systems forgalmazza a szállító és anyagmozgató rendszereket gyártó LIPRO termékeit, személyre szabott megoldásokat kínálva a gyártás automatizálásában.

„A szállító- és anyagmozgató rendszerek az iparban a munkafolyamatok hiányolhatatlan részei. Három különböző típusát készítjük: PSB-90 szíjas palettás szállítószalag-rendszereket, PSC-90 láncos palettás szállítószalag-rendszereket illetve PSR 50/60 görgős szállítópályákat. Mindhárom szállítórendszer a termékek akkumulációját teszi lehetővé, ezzel pedig csökken a raktározásra szükséges terület és a szállítás ideje" – magyarázta a szakember.

A győri szakmai nap programja

  • Nacsa János (SZTAKI): Ipar 4.0 megoldások a robottechnikában
  • Horváth Ernő: (SZE Járműipari Kutatóközpont): Kutatási és oktatási célú önvezető járműfejlesztés
  • Bódis Tamás: Raktárfejlesztés: Intra-logisztikai rendszerek értékelése és fejlesztése: adatgyűjtési megoldások, szimulációra épülő objektív döntéstámogatás
  • Bohács Gábor (BME): Rugalmas anyagmozgatás: önvezető targoncák automatizált töltéssel
  • Süle Edit: Kutatáshasznosítás KKV-k számára - a Menedzsment Campus kínálata és a JKK Akadémia programsorozata
  • Nagy András (Iparkamara Modern Vállalkozások program): Hatékonyságnövelési, alkalmazástámogatási, technológiafinanszírozási tanácsadás és támogatás az Iparkamarán keresztül
  • Takács Attila, szakmai vezető és iparfejlesztési tanácsadó, Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt: Pótolja munkaerőhiányát belülről – szemléletformáló gondolatok a munkaerő pótlására az ipar 4.0 által
  • Rónavölgyi-Varga László, iparfejlesztési tanácsadó, Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt: Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt – tapasztalatok és eredmények
  • Szakmai előadások hangzanak el továbbá a VFP Systems Kft., a LIPRO és a Universal Robots képviselőinek részéről.
A rendezvény ideje alatt a tematikus standok, kiállítók várják az érdeklődőket kipróbálható megoldásokkal, újdonságokkal, érdekességekkel:
  • VFP-LIPRO Automatizált Szállítópálya
  • VFP – Automatizált Szállítópálya Tervezés bemutatás
  • VFP Szerelés gépépítő elemekkel workshop
  • UR Kollaboratív robotok
  • IFKA Az Ipar 4.0 standukon az alábbi szcenáriókat mutatják be: Ipar 4.0 starter kit, beltéri helymeghatározás, S&T minigyár, heymeghatározás, 3D nyomtató

Kit várunk a rendezvényre?

Javasoljuk a részvételt a termelő és gyártó vállalatok automatizálásért, termelésért, logisztikáért felelős szakembereinek, akik a gyakorlatban is használható ismeretekhez szeretnének hozzájutni. A bemutatott megoldások és a megosztott esettanulmányok illetve konzultációk közelebb vihetik a résztvevőket projektjeik sikeres megvalósításához.
A szakmai nap együttműködő partnerei a LIPRO, a Universal Robots, a Széchenyi István Egyetem és az IFKA - Iparfejlesztési Közalapítvány.

Kiemelt Partnereink