Gyártósor Így készülnek az autók Kecskeméten – fotók a gyárból

Így készülnek az autók Kecskeméten – fotók a gyárból

Gégény István | 2016.05.06 10:18

Így készülnek az autók Kecskeméten – fotók a gyárból

185 milliárdos program révén fejlesztik a Mercedes-Benz magyarországi gyárát. A 2016 tavaszán startoló bővítés új alapokra helyezi a ma is létező helyi autógyártást – képes körsétát tettünk a szereldében és a karosszériaüzemben.

Hirdetés

Közel 100 ezer négyzetméternyi új gyárterület, innovatív gyártástechnológia, minőségi kompakt modellek – ilyen főbb paraméterek mentén hirdette meg gigantikus bővítési programját a kecskeméti autógyártó. A város polgármestere hozzátette: ipari szempontból négypontnullás településsé kívánnak válni. Ezzel pedig az alföldi megyeszékhely visszafordíthatatlanul rálépett arra az ösvényre, amely Győrt – a helyi önkormányzat, az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem stratégiai partnersége révén – járműipari fővárossá fejlesztette.

185 milliárdos fejlesztés a kecskeméti autógyárban - alapkőletétel
Galériánk az alapkőletételről

A „Befektetés a jövőbe” mottójú beruházás azonban nem valósulhatna meg, ha nem zajlana már itt évek óta termelés, amely mentén az autógyártási tevékenység mellett a duális képzés rendszere is virágzásnak indult hazánkban.

Mivel ritkán adódik lehetőség egy autógyárban körülnézni, az alapkőletételi ceremóniát követően ellátogattunk a szereldébe és a karosszériaüzembe, ahonnan sok képet hoztunk magunkkal olvasóink számára.

Körséta a kecskeméti autógyárban
Több mint 40 helyszíni képet mutatunk a gyárból
Hirdetés

Kiemelt Partnereink