Gyártósor Házhoz jönnek a legújabb 3D méréstechnikai innovációk

Házhoz jönnek a legújabb 3D méréstechnikai innovációk

autopro.hu | 2020.05.22 13:46

Házhoz jönnek a legújabb 3D méréstechnikai innovációk

Fotó: R-Design Studio

Digitális formában, interaktív online előadásokon mutatkoznak be világszerte a német GOM GmbH. optikai 3D méréstechnikai innovációi. A GOM Digital Days 2020 Magyarország webinárok június elejétől, magyar nyelven ismertetnek egy-egy GOM fejlesztést, az új kompakt mérőrendszerektől a legfrissebb szoftveres funkciókig.

Hirdetés

Az új kompakt osztály: az ATOS Q szenzor

Az ATOS család legújabb tagja, az ATOS Q egy hatékony 3D optikai mérőgép, amely kis és közepes méretű tárgyak teljes felületű digitalizálására fejlesztettek ki. Fröccsöntött alkatrészektől, mintáktól, szerszámoktól egészen a komplex, additív gyártással készülő darabokig számos felhasználási területen segíti a gyártási-minőségellenőrzési folyamatokat.

Megtalálhatók benne az innovatív ATOS funkciók, mint a Triple Scan elv, a Blue Light Equalizer, valamint a precíz kalibráció és önellenőrző működés. Az extra fényerős, csíkvetítésen alapuló digitalizálás kivételes sebességgel és nagy pontossággal zajlik, az adatátvitel gyors és stabil. Az ATOS Q kiemelkedő teljesítménye mellé kompakt és ellenálló kialakítással párosul: elektronikai és optikai egységei védettek a külső hatásoktól, így az eredmények megbízhatók és pontosak.

Fotó: R-Design Studio

A 8 és 12 megapixeles változatban elérhető ATOS Q 100 x 70 négyzetmillimétertől 500 x 370 négyzetmilliméterig változtatható méréstartományával, ötféle cserélhető lencsével és kevesebb, mint 4 kilogrammos súlyával kifejezetten mobil mérőgép. Igazodva az adott projekt követelményeihez kézi, félautomata és teljesen automatizált módban, az ATOS ScanBox 4105 mérőcellában egyaránt használható a mérőszobán vagy akár közvetlenül a gyártósort kísérve.

Elérhető high-tech automatizáció a GOM ScanCobot-tal

A GOM ScanCobot egy sokoldalú és flexibilis fejlesztés, amely a kisebb és közepes vállalatoknak is ideális bevezető az automatizáció világába. A mobil rendszer egy nagy precizitású ATOS 3D mérőgépből, egy kollaboratív robotból és egy motoros forgatóasztalból áll. A szenzor rövid idő alatt minőségi, részletes, szemléletes adatot szolgáltat. A tárgy egészének digitalizálásához a 3D mérőgép több irányból készít felvételt. Ezt a hagyományos esetben manuális feladatot a ScanCobot-nál kollaboratív robot és automata forgatóasztal látja el, így látványosan csökken a méréssel töltött idő, hatékonyabb a digitalizálás, gyorsabb a minőségellenőrzés. A robot programozásához speciális ismeretekre sincs szükség: a munkát a GOM szoftverbe integrált Virtuális mérőszoba (VMR) funkció végzi.

Szoftveres innovációk

A GOM több évtizedes tapasztalattal és a felhasználói igények figyelembevételével folyamatosan fejleszti tovább saját mérő és kiértékelő szoftvereit. Mára a GOM Inspect hatékony mérési megoldásai világszerte a felhasználók bevált és kedvelt eszközévé váltak, hiszen a hardvertermékek mellett egy kézből, felhasználóbarát és megbízható szoftveres támogatást kapnak a hatékonyabb, gyorsabb munkához. 2020-tól a megújult 3D mérőszoftverben minden GOM Inspect verzió egyesült a még gyorsabb és hatékonyabb munka érdekében. Továbbra is számos lehetőséget kínál minden felhasználási területen, legyen az autó, repülőgépipar, vagy CT-adat kiértékelés. Olyan funkciók, mint például a virtuális befogás a világon elsőként alkalmazható fémlemez és műanyag komponensekre. A GOM szoftveres innovációjával nincs szükség készülékekre, ezzel jóval költséghatékonyabbá válhatnak a minőségbiztosítási folyamatok.

Fotó: R-Design Studio

Többet szeretne megtudni? Csatlakozzon ingyenesen bármelyik webinárhoz és ismerje meg az újdonságokat működés közben! Az előadások interaktívak, felmerülő kérdéseire egyenesen a szakértő rendszermérnököktől kaphat választ. Akár saját alkatrészeken elvégzett vizsgálat keretében is meggyőződhet az eszközökben rejlő lehetőségekről: kérjen ingyenes bemutatót!

GOM Digital Days 2020 Magyarország - webinár időpontok és témák:

  • 2020. június 4. 10:00 – Öntvények gyors vizsgálata ATOS 5 szenzorral
  • 2020. június 18. 10:00 – ATOS Q – Az új kompakt osztály
  • 2020. június 25. 10:00 – GOM szoftveres innovációk
  • Később: GOM ScanCobot – Elérhető high-tech automatizáció

A webinárok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni emailben, a [email protected] címen lehet.

További részletekért látogasson el az R-Design Studio weboldalára!

Kiemelt Partnereink