Gyártósor GOM Scan 1: Nagy lehetőségek rejlenek egy kis szenzorban

GOM Scan 1: Nagy lehetőségek rejlenek egy kis szenzorban

autopro.hu | 2021.05.10 10:23

GOM Scan 1: Nagy lehetőségek rejlenek egy kis szenzorban

Fotó: R-Design

A kisebb ipari vállalkozások, additív technológiák, dizájn projektek flexibilis, könnyen kezelhető és költséghatékony mérési megoldást kívánnak, amely minőségben sem jelent kompromisszumot. Az új GOM Scan 1 egy digitalizálásra és precíz 3D-pontfelhők előállítására alkalmas kompakt és mobil 3D szkenner, amely 3D-nyomtatási feladatokhoz, reverse engineering projektekhez, vagy minőségellenőrzéshez egyaránt hatékonyan használható. A mérőrendszer a legújabb GOM szoftverrel érkezik, amely felhasználóbarát módon vezet végig a teljes munkafolyamaton.

Hirdetés

A GOM Scan 1 strapabíró háza fejlett technológiákat rejt. A mérőrendszer a GOM standardizált csíkvetítési technológiáját, illetve a sztereó kamerás felépítést egyaránt használva változó körülmények között is magas minőségű, precíz 3D adatot gyűjt. A mindössze körülbelül 2,5 kilogramm tömegű rendszer ideális kis- és közepes méretű tárgyak egyszerű, gyors digitalizálásához, akár szűkös helyeken is. Előre telepített GOM Inspect szoftverrel a mért pontfelhőket professzionális keretek között kezelhetjük, a 3D adatot egyszerűen, gyorsan rögzíthetjük, illetve dolgozhatunk vele tovább. Felhasználástól függően a GOM Scan 1 háromféle, 100, 200, illetve 400 milliméteres méréstartománnyal érhető el.

Nyomtatásra kész - intelligens hálószerkesztés

A GOM Inspect standard, ipari 3D méréstechnikai szoftver olyan feladatok támogatására is alkalmas, mint a 3D-nyomtatás és 3D-s megjelenítési projektek, de a visszamodellezési feladatokat ugyanúgy magas szinten és hatékonyan képes támogatni. Kiváló minőségben, rövid idő alatt gyűjthetők 3D pontfelhők szinte bármilyen tárgyról, miközben a fejlett és sokrétű szerkesztési funkciókkal minden eddiginél egyszerűbben reprodukálhatunk termékeket, komponenseket, alkothatunk precíz 3D-modelleket, vagy hozhatunk létre teljesen új termékeket. A szoftverrel többek között elsimíthatjuk, ritkíthatjuk és finomíthatjuk a poligonhálókat, „befoltozhatók” a ponthálón keletkezett lyukak, de kivonatolhatunk akár görbéket is. Így minden igényt kielégítően precíz, pontos pontháló készülhet, amelyet a legtöbb elterjedt formátumban elmenthető. A Smart Polygonization funkcióval a kompromisszummentes minőség mellett a file-ok mérete is kezelhető szinten marad.

Precíz csíkvetítés, valódi előnyökkel

A GOM Scan 1 szenzor a GOM szabadalmazott, optikai csíkvetítési technológiáját használja, kék LED fényforrással. Az alacsony hullámhosszú kék fényt a GOM sztereó kamerás felépítése alapján két kamera párhuzamosan rögzíti. Erős fényforrásának köszönhetően a mérések gyorsak, az adatfelvételt zavaró külső fényhatások pedig kiküszöbölhetők. A két kamerás mód arra is szolgál, hogy a szenzor érzékelje a változó környezeti viszonyokat és önellenőrzéssel korrigálja ezek hatását. A kifogástalan adatminőség érdekében a szoftver folyamatosan felügyeli a kalibrációt, a transzformáció pontosságát, a környezeti viszonyok változását és a mérendő tárgy elmozdulását.

Fotó: R-Design

Egy rendszer a teljes munkafolyamat támogatásáért

A GOM Scan 1 és a GOM Inspect szoftver együtt pontos, teljeskörű mérési eredményeket szolgáltat, így a 3D vizsgálatok lényegesen egyszerűbbé válnak, csakúgy, mint a CAD és mesh file-ok importálása és bázisolása, a felületösszehasonlítások és méretvizsgálatok, illetve a jegyzőkönyvkészítés.

A GOM Scan 1 elérhető világszerte a GOM képviseleteken és a #HandsOnMetrology platformon, amely a GOM és a Zeiss közös termékpalettáját kínálja.

További információért látogasson el a www.gom.com, a www.r-design.hu és a www.handsonmetrology.com oldalakra!

R-Design Studio Kft.

Az R-Design Studio Mérnök Iroda Kft. a GOM GmbH. hivatalos magyarországi képviseleteként több mint egy évtizede nyújt professzionális szolgáltatásokat ipari 3D méréstechnikai eszköz-és szoftvermegoldások értékesítése és terméktámogatása, valamint képzések, CAD tervezés és Reverse Engineering terén. Csapatunk kiemelkedő tudással, sok éves tapasztalattal bíró szakemberekből áll, akik elkötelezettek az ipari folyamatok minőségi támogatásában. Büszkék vagyunk arra, hogy nemzetközi viszonylatban is a legfejlettebb megoldásokkal állhatunk folyamatosan bővülő, az ipari szegmensek széles skáláját képviselő ügyfélkörünk rendelkezésére.

A GOM GmbH.-ról

A GOM a Zeiss csoport tagjaként az ipari 3D koordináta-méréstechnika, a 3D komputertomográfia, illetve a 3D tesztelés szakértője. A termékfejlesztéstől a gyártásig, illetve globális disztribúcióig a vállalat egy kézből kínál kézi és automatizált 3D digitalizáló gépeket és rendszereket, kiértékelő szoftvermegoldásokat, valamint szakmai képzéseket és professzionális terméktámogatást. Világszerte több, mint 17 ezer GOM rendszert használnak az autó-és repülőgépgyártásban, az energiaiparban, valamint a fogyasztási cikkek széles szegmensében. Több mint 60 telephelyén, több mint 1200 méréstechnikai specialistát foglalkoztatva a GOM elkötelezett a kifogástalan szolgáltatás iránt. 2019 közepe óta a GOM a Zeiss csoporthoz csatlakozva megalapította Center of Excellence for Optical Metrology intézetét. A Zeiss a világ 50 országában, több mint 32 ezer munkatársával van jelen. 6,4 milliárd eurót meghaladó árbevételével az optika és optoelektronika területének egyik vezető nemzetközi technológiai vállalata.

A #HandsOnMetrology platform

A #HandsOnMetrology egy új, nemzetközi platform, amely egy helyen kínál minden tudnivalót a 3D-szkennelés témájában. A felületet a Zeiss-csoport tagjaként az optikai 3D méréstechnika szakértője, a GOM üzemelteti. Az oldal célja a tudásátadás és a szakmai inspiráció; a látogatók kezdőknek és haladóknak szóló oktatóanyagoktól, szakértői tippekig és egyéb digitális tartalmakig mindent megtalálnak a platformon, amellyel fejleszthetik 3D szkennelési folyamataikat. A HandsOnMetrology.com elkötelezetten, értékes szakmai tudás átadásával szeretné támogatni a tervezők, technikusok, mérnökök, kutatók, és a terület más specialistáinak közösségét, végeredményben hozzájárulni a jobb minőségű gyártáshoz, a folyamatok optimalizálásához és a lehetőségek kiterjesztéséhez.

Kiemelt Partnereink