Gyártósor Ezek a Horn legújabb termékei

Ezek a Horn legújabb termékei

autopro.hu/Sz.K. | 2020.03.17 13:48

Ezek a Horn legújabb termékei

Fotó: Horn

Megjelentek a Paul Horn GmbH beszúró-, hosszeszterga- és horonymaró-szerszámokat gyártó vállalat legújabb termékei, melyek könnyen alkalmazhatóak a megmunkálási feladat során, továbbá kisipari felhasználók számára is megoldást jelentenek.

Hirdetés

A vállalat új horonybeszúró rendszerei hatékony megmunkálási folyamatot produkálnak. A szerszámbefogók széles skálán használhatók a különböző tevékenységeknél.

Axiális horonybeszúró rendszer

A tübingeni Paul Horn tovább növelte homlokbeszúró termékeinek skáláját. Azért, hogy 38-1000 mm közötti átmérőjű axiális beszúrásokat tudjanak végezni, a Horn most új szerszámbefogó variánsokat kínál S224-es beszúró rendszeréhez. A szerszámgyártó kiterjeszti moduláris palettáját, így számos kazettatípust tud használni egyetlen szerszámbefogóval. A belső hűtés direkt módon hűti a vágási területet, ezzel egyidejűleg pedig növeli az eszköz élettartamát. Ezen felül a nagynyomású hűtés segíti a forgács elvezetését a horonyról. A széleskörű forgácstörő geometriai választéknak és a különböző keményfém alapanyagoknak köszönhetően, amely elérhető az S224 két vágóélű rendszerével, a szerszám könnyen alkalmazható a különféle megmunkálási feladatok során.

A Horn a következő variációkban kínálja axiális befogóit: bal külső, jobb külső, bal belső, jobb belső. A maximális horonymélység 14 mm, a horony szélessége pedig 3-6 mm között van. A belső hűtés egy átviteli ponton keresztül jut a szerszámtartóból a kazettába.

A szerszám könnyen alkalmazható a megmunkálás során.

A szerszám könnyen alkalmazható a megmunkálás során. | Fotó: Horn

32T beszúró rendszer

A vállalat továbbá kifejlesztett egy rendszert a svájci típusú esztergákhoz, és a kisebb, fix fejű horonybeszúró és leszúró esztergákhoz. A szerszámgyártó menetvágáshoz, beszúráshoz és hosszirányú esztergáláshoz, csak úgy, mint a teljes rádiuszos beszúráshoz mutat be standard lapkákat. A központi befogócsavar nagy pontossággal tartja a forgácsolólapkát, és közvetlen csatlakozik a szerszámtartó lapka ülőkéhez. Nincs szükség továbbá befogó elemekre sem, ezek jelenléte ugyanis esetlegesen hátrányosan érinthetné a forgácsáramlást. A befogócsavar feje nem lóg túl a szerszám befoglaló méretein, így lehetővé teszi mind a beszúrást, mind a leszúrást, közvetlenül a főorsónál. A precíziósan szinterezett horonymaró lapkák neutrális, illetve bal- és jobbkezes beszúráshoz is használhatók. A 32T rendszer teljessé teszi a Horn háromélű forgácsolólapka kínálatát azáltal, hogy megoldást kínál a kisipari felhasználók számára is.

A rendszer maximális horonymélysége 4 mm, horonyszélessége 0,5-2,5 mm-ig terjed. horonybeszúrási műveletekhez a lapkák mind egyenes, mind teljes sugaras vágóéllel elérhetők. Egy íves forgácstörő biztosítja a megbízható forgács eltávolítást. A szerszámtartó hasáb szárral rendelkezik, melynek mérete 8*8, 10*10, 12*12, vagy 16*16 mm lehet. Mindegyik variáció belső hűtőcsatornával van felszerelve, és balkezes, illetve jobbkezes kivitelben is elérhető. Az ügyfelek EG35 és EG55 bevonatok közül választhatnak.

A horonymaró rendszer neutrális, bal- és jobbkezes kivitelben elérhető.

A horonymaró rendszer neutrális, bal- és jobbkezes kivitelben elérhető. | Fotó: Horn

Hirdetés

Kiemelt Partnereink