Best Practice Érkezik az új FANUC ROBODRILL sorozat

Érkezik az új FANUC ROBODRILL sorozat

2016.09.08 10:39

Érkezik az új FANUC ROBODRILL sorozat

A stuttgarti AMB Show alkalmából mutatja be a FANUC a ROBODRILL gépek új generációját szeptember közepén. A cég új α-DiB sorozata a sikeres α-DiA sorozat helyébe lép. Az új generáció különböző fejlesztéseket és új tulajdonságokat kínál. A legnagyobb változás a továbbfejlesztett gépek bevezetése.

Hirdetés

Az új sorozatban alapmodellek és továbbfejlesztett modellek is találhatók az ismert méretekben (S, M, L), összesen tehát hat ROBODRILL gép áll készen arra, hogy kielégítse az ügyfelek igényeit.

A könnyű kezelés érdekében mind a hagyományos, mind a továbbfejlesztett modellek kezelőpanelje az új iHMI szoftvert használja. Az új „ROBODRILL-Linki ” működésvezérlő szoftver folyamatos felügyelet alatt tartja a gépet, és azonnal rendelkezésre bocsátja a megmunkálási eredményeket.

Az automatikus gépfelügyelet minimálisra csökkenti az állásidőket.

A társaság filozófiáját követve az új ROBODRILL modellek könnyedén automatizálhatók a FANUC robotokkal. A „Gyors és egyszerű kezdőcsomag (Quick & Simple Start-up Package)” leegyszerűsíti a ROBODRILL modellek FANUC robotokkal történő automatizálását, ezáltal időt és pénzt takaríthat meg.

A gyorsjárati mozgás és a szerszámcsere új, okos funkcióival csökkentette a ciklusidőt a beszállító. A megelőző karbantartási funkció továbbfejlesztésével az új gépek karbantartása még gyorsabbá és a lehető legegyszerűbbé vált.

2017-től kezdődően minden modell felszerelhető az új DDRiB forgatóasztallal vagy a DDR-TiB rendszerrel, amely 0,55 másodperces indexálási idővel – ez 0,3 másodperces csökkenést jelent ­ és nagyon gyors befogással működik. A befogási nyomatékot 700 Nm-re növeltük.

A továbbfejlesztett α-DiB modellek a következő extra műszaki fejlesztésekkel rendelkeznek:

• A nagyobb darabok gyártásához a Z-tengely munkatere 400 mm-re bővült, ezáltal a szerszámok és a munkadarab kevésbé zavarják egymást.

• A revolverfejbe egy extra szervomotort szereltek be, amely a szerszámcsere idejét
0,7 másodpercre – a hagyományos verzióhoz képest 0,2 másodperccel gyorsabbra – csökkenti, ezáltal lerövidíti a ciklusidőket, és növeli a termelékenységet.

• A továbbfejlesztett modellek most már nagyobb, legfeljebb 4 kg-os szerszámokkal is használhatók.
Az α-DiB sorozat alapmodelljei 2016 őszétől lesznek elérhetők az európai vásárlók számára.

A továbbfejlesztett modellek 2017 elején kerülnek a piacra.

(x)

Kiemelt Partnereink