Átadták a Delta-Tech Kft. kutatás-fejlesztési központját Győrben

Szerző: MTI | 2017.09.29. 15:00

Átadták a balassagyarmati székhelyű Delta-Tech Kft. Mérnöki Iroda Kft. kutatás-fejlesztési központját a győri ipari parkban, a beruházás 713 millió forintból valósult meg, amelyhez 253 millió forint támogatást kapott a cég a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból.

A cég 1995-ben alakult Balassagyarmaton, azóta foglalkozik egyedi igények alapján saját tervezésű célgépek, gyártó-, szerelő- és csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével, kivitelezésével. A profilja kiterjed az automatizálás, robottechnológia, valamint a rendszerintegrálás területeire, továbbá PC és IT szolgáltatásokat is nyújt.

A mintegy ezerötszáz négyzetméter alapterületű központ építését tavaly kezdte el a Delta Tech

A Delta-Tech Kft. kezdetben csak kisebb berendezések - például kábelipari gépek - tervezését és gyártását vállalta. 2003-ban hozott létre saját telephelyet a balassagyarmati ipari parkban. 2006-ban Bátonyterenyén telephelyet létesített gyártó és tervező kapacitással, 2008-ban pedig Győrben irodát nyitott. 2012-ben a balassagyarmati telephely szerelőcsarnokának alapterületét megduplázták, a győri irodát pedig gyártó területtel bővítették.

A Delta-Tech Kft. balassagyarmati székhelye mellett Bátonyterenyén és Győrben mintegy kilencvenegy dolgozót foglalkoztat, Győrben huszonheten dolgoznak

A vállalkozás vevői között van többek között az Audi, a ZF, a Valeo, a Johnson Electric, a Mahle, az Opel és a Suzuki, de a cég képviseli magát a műanyag- és fémfeldolgozó iparban, az energetikai iparban és a vegyiparban is. Gépsoraik Oroszországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is működnek.

A cég nettó értékesítési árbevétele tavaly közel 2,4 milliárd forint volt, amely mintegy 1,4 milliárd forinttal haladta meg a 2015-ös évi adatot. Exportból származó bevétele közel egymilliárd forint volt, amely 827 millió forinttal magasabb az előző évinél, nyeresége pedig 514 millió forintot tett ki 2016-ban, 339 millió forinttal meghaladva az előző évit.