Gyártósor Zsíros állami megrendelések reményében telepedne meg Oroszországban a Daimler?

Zsíros állami megrendelések reményében telepedne meg Oroszországban a Daimler?

Pardavi Mariann | 2016.06.15 12:30

Zsíros állami megrendelések reményében telepedne meg Oroszországban a Daimler?

Jó pár hónapja keresi új gyárának hazáját a konszern: a versenyben eddig Lengyelország, Szlovákia játszott, most úgy tűnik, beszálltak a ringbe az oroszok is.

Hirdetés

Korábban azt közölték, folyamatosan vizsgálják a körülményeket a piac bővítése és az értékesítés kapcsán, ez az állítás minden piacra és valamennyi régióra igaz. Ezért is reménykedhettünk abbban, hogy esetleg Magyarország is számításba jöhet, ezt erősítette meg a MAGE főtitkára is. Kilián Csaba szerint azért is lehetünk esélyesek, mert a Mercedes nagy területet vásárolt Kecskeméten, aminek eddig csak a felét építették csak be.

A legújabb hírek szerint azonban a Daimler keletebben akar sátrat verni. – Tárgyalásban vagyunk az orosz hatóságokkal, hogy lássuk, adottak-e a keretfeltételek az oroszországi személygépkocsi-gyártás beindítására – közölte a konszern.

A felröppent hírek szerint a 200 millió euróért felépülő üzemben évi 25-30 ezer Mercedes gépkocsit szerelnének össze importált alkatrészekből. Az indoklás szerint ezzel a lépéssel akarják csökkenteni a vámköltségeket – egyelőre nem világos, hogy a nem helyben gyártott alkatrészekkel hogyan kívánnak faragni ezeken a számokon. Hozzátették továbbá, azt remélik, hogy ismét megrendeléseket kapnak nagy állami ügyfelektől.

A gyár felépítését Moszkva környékére tervezik, az összeszerelő üzemben az E-osztály, az S-osztály, és A- osztály modelljei mellett ML és GL típusú járművek is készülnek majd – szigorúan hozzá kell tenni azonban, hogy a jelenlegi hírek szerint.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink