Gyártósor Visszavesz a VW a Passat gyártásának tempójából

Visszavesz a VW a Passat gyártásának tempójából

autopro.hu/B.B. | 2016.09.26 06:30

Visszavesz a VW a Passat gyártásának tempójából

Nem fogy úgy a modell, mint kellene, csökkenteni kell a termelést a nemrég még egy beszállítói vita miatt leálló üzemben.

Hirdetés

Októberben és novemberben összesen három nap is csökkentett üzemmódban dolgoznak majd a szerelősorok a Volkswagen emdeni üzemében, írja az Automobilwoche. Ez azonban még nem minden, október 4-e és 7-e között teljesen leáll majd a Passat termelése miatt, mivel az eladások gyengébben alakultak az előzetesen vártnál.

Az idei munkarendi korrekciók a karácsonyi szünetet is érintik, hiszen ez is hosszabb lesz: december 19-től január 3-ig tart majd. Az autógyártó ezen felül nem tartja kizártnak, hogy további kényszerszüneteket is be kell majd iktatni a közeljövőben.

A 2017-es termelési terv még nem végleges, az azonban már biztosnak tűnik, hogy a kölcsönzött munkaerő-állomány, vagyis 250 fő szerződését nem hosszabbítják meg. Az emdeni gyár 9500 állandó alkalmazottat foglalkoztat, nekik a munkarend változása miatti esetleges munkanap-áthelyezéseken kívül nem kell mitől tartaniuk.

A helyi üzem nem most kerül be először a hírekbe, hiszen a Prevent cégcsoporttal való vita miatt a VW a közelmúltban ebben a városban is gyártósorai leállítására kényszerült. Bár az ügyet az autógyártó komoly anyagi mínusszal zárta, a termelés most bejelentett visszafogásából az következik, a néhány héttel korábbi leállás akár segíthette is a németeket a gyengébb kereslet miatti túltermelés elkerülésében.

Kiemelt Partnereink