Gyártósor Timár Gergő: nemcsak pontosak, megbízhatóak is a mérőgépeink

Timár Gergő: nemcsak pontosak, megbízhatóak is a mérőgépeink

Pardavi Mariann | 2016.06.27 11:00

Timár Gergő: nemcsak pontosak, megbízhatóak is a mérőgépeink

Minőség és időtállóság – ezt emelte ki a GGW Gruber Hungary szerviztechnikusa, mikor a mérőműszereikről kérdeztük az Ipar Napjai szakkiállításon.

Hirdetés

Az anyavállalat hetven évvel ezelőtt kezdte meg működését családi vállalkozásként, már az induláskor is hosszmérés és tesztelés állt a cég fókuszában. A GGW Gruber Hungary 2005 óta működik Magyarországon öt munkatárssal, fő tevékenységük a méréstechnika, a megmunkáló- és a termelőipar támogatása. Ez alatt a 3D-s koordinátamérést, az optikai mérést, a felületi érdesség-, és kontúrmérést, illetve a kézi mérőeszközök forgalmazását kell érteni. Szerviz, tanácsadás, kalibrálás és bérmérés egyaránt tevékenységeik közé tartozik. Az Ipar Napjai kiállítás az újdonságok bemutatásáról is szól, a vállalat ezért egy speciális minőségellenőrző gépét hozta el.

– Ez egy olyan hárompontos koordinátamérőgép, ami a fémmegmunkáló cégek számára lehet hasznos. Több hasonló berendezés kapható a piacon, ám az általunk forgalmazott robusztus és időtálló a konkurens gépekhez képest. Igénytelen, nem okoz problémát ennek a gépnek a gyári környezet sem a szálló porral és olajjal – tette hozzá Timár Gergő, GGW Gruber Hungary Kft. szerviztechnikusa. Mint mondta, mérőgépeiket a sorozatgyártású alkatrészek ellenőrzésére használják szúrópróbaszerűen, de eseti ellenőrzésre és egyedi mérésekre is munkába fogják a cég berendezéseit.

Koordinátamérésben a Wenzel, optikai mérésben a Jenoptik termékeit forgalmazzák, és komputertomográfiával és kézi mérőeszközökkel is foglalkoznak. Autóiparhoz kapcsolódó partnereik között megtalálható az Audi, a BMW, a Ford, az MAN, a Magna, Mercedes-Benz, Opel, Borg Warner, Bosch, FAG, SKF, a ZF és számos további járműipari szereplő.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink