Gyártósor Tegyünk egy kört a magyar gyárakban!

Tegyünk egy kört a magyar gyárakban!

autopro.hu | 2015.12.27 06:35

Tegyünk egy kört a magyar gyárakban!

Mozgalmas év áll mögöttünk: a magyar járműipar ismét aktív volt, így jópár sajtóbejáráson vehettünk részt. Mutatjuk, milyen gyárakban jártunk idén.

Hirdetés

Virtuális sétánkat kezdjük Kecskeméten, a Mercedes-gyár és a Mercedes-importőr 2014-es évet értékelő beszámolói után rövid gyárlátogatáson vettünk részt. Újdonságot nem mutattak, a szereldében már jártunk, de mutattunk néhány képet a CLA, a B-osztály és a CLA Shooting Brake összeszereléséről. Kecskeméten egyébként kétpercenként elkészül egy autó, a szereldében 152 munkaállomáson történik szerelés.

Jártunk Kecskeméten...

A szentgotthárdi Opelnél benéztünk mindenhova ahova csak lehetett, meg is mutattunk mindent: a főtengelygyártást, a blokkgyártást és voltunk a szerelősoron is. Érdekes információ, hogy minden tizedik Opelben magyar motor dolgozik. A legújabb Opel Astrába mind szentgotthárdi motorok kerülnek. Január elsejétől gyártják szériában az új 1,6 literes, két turbóval lélegeztetett dízelmotort Szentgotthárdon. Az első példányok már feltűntek a szerelősoron. Megmutattuk, hogy készülnek az erőforrások.

...Szentgotthárdon...

Huszonöt éve alakult meg Győrben az osztrák tulajdonú igm Robotrendszerek Kft., ennek kapcsán engedtek bepillantást a gyártóterületekre. Képes beszámolónkból kiderül, hogyan gyártják a robotokat Győrben.

...Győrben...

A ma Aventics Hungary Kft. néven működő egri pneumatika gyár 1967-ben még Finomszerelvénygyárként termelt. Előbb a Mecman, majd a Mannesmann Rexroth, később a Bosch tapasztalati és innovatív tudásából táplálkoztak, egy éve önállóan, függetlenként termelnek. Jártunk ott is.

...és Egerben is.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink