Best Practice Szintézis Ipar 4.0 – A jövő gyára Workshop beszámoló

Szintézis Ipar 4.0 – A jövő gyára Workshop beszámoló

Szintézis | 2016.10.14 14:06

Szintézis Ipar 4.0 – A jövő gyára Workshop beszámoló

Az októberben megrendezett Szintézis Ipar 4.0 workshop nagy sikert aratott Győrben. A közel 90 fős, szakemberekből álló hallgatóság hasznos, előremutató tudást kapott a jövő gyárait működtető technológiákról. Mit is jelent az Ipar 4.0 koncepció és milyen megoldásokkal valósítja meg a Szintézis Zrt? Összefoglaljuk!

Hirdetés

A közel 30 éves Szintézis Zrt. az ország egyik meghatározó üzleti informatikával foglalkozó vállalkozása. A győri cég sikere többek között abban rejlik, hogy megoldásaik követik a legmodernebb üzleti, kereskedelmi és ipari IT trendeket. A Szintézis egyik legdinamikusabban fejlődő szolgáltatása az ipari informatikát felölelő üzletág, amely már a „jövő gyárainak” eszközeit kínálja. Ezekkel a megoldásokkal ismerkedhettek meg a 2016. október 6-án megrendezett Workshop résztvevői.

– A cégek várakozásai szerint több milliárd dollárt hozhat a gyártó cégek számára digitális ipari forradalom, ami a költségek csökkenésének, a hatékonyság és a nyereség növekedésének köszönhető. A szervezetek több mint fele két éven belüli megtérülést vár – áll a PwC globális tanulmányában.

Az Ipar 4.0 Workshop a fenti idézetre egyértelműen ráerősített, a bemutatott IT eszközök és szolgáltatások egy közös célt szolgálnak: a HATÉKONYSÁGOT!

PRICER ipari kijelző rendszer: A munkafolyamatok és munkautasítások megfelelő kommunikálása alapvető egy jól működő termelő egységben. A papír alapú információátadás helyett a PRICER ipari kijelző rendszer nyújt korszerű megoldást, amely e-papír kijelzőjének és hadiipari technológián alapuló (OWC - Optical Wireless Communication) vezeték nélküli kommunikációjának köszönhetően tökéletesen illik a jövő gyára koncepcióba. Nincs emberi hibázás, nem lesznek olvashatatlan címkefeliratok, munkautasítások, csak jól látható elektronikus kijelzők, melyeken különböző ábrák, illetve bármilyen scannerrel olvasható vonalkódok és QR kódok is megjeleníthetők. A PRICER ipari kijelző rendszer további nagy előnye, hogy a címkék fénykibocsátásra is képesek, így tökéletes logisztikai megoldásként is szolgálnak.

RFID megoldások az iparban: Az RFID technológia elengedhetetlen a gyors és könnyen kezelhető raktározás, termeléskövetés, illetve anyagmozgatás megvalósításához. Az RFID-TAG nem más, mint egy apró chip és egy hozzá tartozó antenna, mely kialakításának köszönhetően könnyedén elhelyezhető bármilyen tárolóegységen, hordozón, ládán, alkatrészen, vagy magán az alapanyagon. A technológia alkalmazásával a munkafolyamatok felgyorsulnak, az emberi hibázás lehetősége csökken, a termelés és raktározás optimálisabb lesz.

A szakmai workshop további előadásaiban megismerkedhettünk az ipari szünetmentes áramellátási megoldásokkal, az ipari informatika követendő trendjeivel, speciális ipari azonosítási technikákkal és a jövő gyáraiban alkalmazandó logisztikai megoldásokkal.

Ha lemaradt a workshopról, de nem szeretne lemaradni a kiélezett piaci versenyben, kérjen személyes konzultációt a Szintézis Zrt. szakembereitől, akik készséggel bevezetik a cég ipar 4.0 megoldásaiba.

(x)

Kiemelt Partnereink