Gyártósor Nem múlnak a Passat gyártásának gondjai

Nem múlnak a Passat gyártásának gondjai

autopro.hu/B.B. | 2016.08.15 09:32

Nem múlnak a Passat gyártásának gondjai

Továbbra is akadozik a népszerű VW-modell gyártása, öt napon át visszafogott munkarendben folyik a termelés. Közben az üléshuzatok hiánya más üzemben is változtatásokra kényszeríti a gyártót.

Hirdetés

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, egy beszállító beszállítójának üzemzavara miatt módosul a világ legnagyobb autógyártójának termelési rendje. A korábbi teljes leállás után a gyártó közlése szerint még e hét csütörtöktől öt napon át biztosan rövidebb munkaidőben dolgozik majd az emdeni gyár alkalmazottjainak nagy része.

Az üzem szóvivője elmondta, hogy az üléshuzatokat gyártó Sitech egy beszállítója miatt várhatóan összesen 6250 darab Passat Variant, Passat-Limousine és Coupé CC nem készül majd el, ezt a probléma elhárulta utáni hetekben vagy hónapokban kénytelenek lesznek bepótolni. A nem tervezett munkaidő-módosítás kilencezer dolgozót érint.

Eközben a probléma esetleges terjedésére már a wolfsburgi üzem vezetői is felfigyeltek, igaz, a Golf, Tiguan és Touran modelleket készítő gyárban az Automobilwoche szerint még nem volt szükség rendkívüli intézkedésekre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink