Gyártósor Négynapos munkahét: visszavesz a tempóból az Avtovaz

Négynapos munkahét: visszavesz a tempóból az Avtovaz

autopro.hu/B.B. | 2016.08.18 09:12

Négynapos munkahét: visszavesz a tempóból az Avtovaz

Továbbra sem erősödik az oroszországi kereslet, ezért a legnagyobb hazai autógyártó ősztől négy napos munkahetet vezet be.

Hirdetés

Ismét csökkentett gyártási üzemmódba kapcsol az Avtovaz: október 17. és február 19. között rövidített, négynapos munkahetet rendeltek el a cég vezetői. Ez már nem ez az első ilyen eset, az orosz autópiac elhúzódó problémái miatt korábban is szükség volt hasonló lépésre.

Az érintett üzemekben Ladákat gyártanak, valamint egyes Nissan és Renault modelleket szerelését végzik. Bár van olyan gyártó, amelyiknek a gyenge kereslet sem jelent problémát, az első hat hónapban 14 százalékkal csökkent vásárlásszám a Ladák értékesítését tíz százalékkal dobta vissza, számol be az Automobilwoche.

Kérdés, hogy a tavalyi évben veszteségét megtriplázó Avtovaz gyengélkedése milyen hatással lesz a részvényeit birtokló Nissanra és Renaultra. Hogy mikor fordulhat meg az oroszországi autópiaci trend, egyelőre nem tudni, a gyenge rubel miatt még a nagyobb autógyártók is csak kivárásra rendeződtek be az országban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink