Gyártósor Megújul az esztergomi autógyár

Megújul az esztergomi autógyár

Gégény István | 2016.08.03 10:06

Megújul az esztergomi autógyár

Nyáron sem áll meg az élet a Suzuki hazai üzemében. A tervezett termelési leállás ismét jó alkalom a technológiai fejlesztésekre, közben az ott készülő Vitara sorra szállítja a sikereket.

Hirdetés

- Augusztus 8-22. között leáll a termelés autógyárunkban - tájékoztatta szerkesztüségünket Ruska Viktória, a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője. A szokásos, más OEM vállalatoknál is standardnak számító leállás során nem csupán a szokásos karbantartási munkákat végzik majd el, hanem tovább folytatják azt a két éve megkezdett modernizációs programot, ami várhatón 2016 végére zárul majd le.

- Ez a fejlesztési folyamat a gyártástechnológia frissítését és további hatékonyságnövelő intézkedéseket foglal magában, így szerelősorok áthelyezését, folyamatok racionalizálását, valamint üzemcsarnokon kívüli módosításokat is végrehajtanak kollégáink - tette hozzá Ruska Viktória.

Nagy szükség is van ezekre korszerűsítésekre, hiszen erős ütemben zajlik a termelés. Ennek fő oka, hogy a Vitara továbbra is rendkívül keresett világszerte, Esztergomból 102 exportpiacra szállítja a Suzuki folyamatosan. A sikermodell a magyar belpiacon abszolút nyertes a SUV kategóriában, a Suzuki márka pedig idén a magánvásárlók körében piacvezető.

Kiemelt Partnereink