Gyártók Megnyomták a start gombot a csehek: gyártják az új Aygót

Megnyomták a start gombot a csehek: gyártják az új Aygót

autopro.hu | 2014.05.29 15:18

Megnyomták a start gombot a csehek: gyártják az új Aygót

A Toyota Peugeot Citroën Automobiles (TPCA) május 27-én ünnepélyesen beindította az új Toyota Aygo gyártását a Toyota–PSA vegyes vállalkozásának üzemében, a csehországi Kolin városában.

Hirdetés

2005 óta ebben az üzemben készül a Toyota Aygo, valamint a Peugeot 108 és a Citroën C1, május végétől pedig kezdetét vette a második generációs Aygo és PSA-ikertestvéreinek gyártása is.

Az új, városi kisautó gyártása új korszakot nyit a Toyota TPCA életében: a három új modell bevezetése több mint hatmilliárd cseh korona értékű beruházást és 700 új munkahelyet teremtett.

A mai nappal új korszak kezdődött a TPCA életében. Hiszem, hogy ugyanolyan sikeres lesz, mint az előző, amelynek során csaknem 2,4 millió, kiváló minőségű modellt állítottunk elő. Arra számítunk, hogy hagyományos, nyugat-és kelet-európai piacaink számára különösen vonzó lesz az új modell – mondta Kent Koide Koide,TPCA elnöke.

Jelenleg naponta mintegy 300 gépkocsi gördül le a TPCA gyártósoráról: 55 másodpercenként készül egy autó. A gyár termelését azonban júniustól naponta több mint 700 darabra emelik, a hónap első felére pedig elérik az ezer autót is meghaladó gyártási kapacitást. A TPCA éves szinten több mint 210 ezer gépkocsi gyártását tervezi. A Toyota részéről éves értékesítési terv meghaladja a 80 ezer darabot 2015-ben, a napi hozzávetőleges piaci részesedés pedigévárhatóan 6 százalék lesz.

Az új Aygo a 2014. évi Genfi Autószalonon tartotta világpremierjét. A modellválaszték három felszereltség szintből és három, évente változó limitált szériából áll majd.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink