Gyártók Megkezdi az új Murano amerikai gyártását a Nissan

Megkezdi az új Murano amerikai gyártását a Nissan

Biró Csongor | 2014.06.02 13:45

Megkezdi az új Murano amerikai gyártását a Nissan

A japán Nissan ősszel megkezdi az új Nissan Murano szabadidő-autó gyártását a modell fő piacán, az Amerikai Egyesült Államokban. Ezzel ötszáz új munkahelyet teremtenek a cantoni gyárban.

Hirdetés

A 2015-ös Nissan Murano új arculattal, prémium belső berendezéssel és modern technikával érkezik jövőre a közepes méretű szabadidő-autók mezőnyébe. Ez lesz az első amerikai Murano és egyben a nyolcadik modell a Mississippi állambeli Cantonban található Nissan gyárban. A kocsit a világ minden pontjára, száz országba exportálják majd innen, így Magyarországra is amerikai importból érkezik.

Nissan terepjáró gyártása Amerikában

A Muranót ugyanazon a gyártósoron építik, ahol az Xterra, a Frontier, a Titan és az Armada készül. Bár a gyárban készült modellek 85 százalékát amerikai vásárlók veszik meg, a cantoni termelőegység igazi globális autógyár. Az elmúlt évtizedben több mint 2,6 milliárd dollár értékben fektettek be ennek érdekében a japánok.

A jelenlegi bővítés ötszázzal hatezerre növeli az alkalmazotti létszámot. A Murano gyártásának kezdetére egy belső beszállítói parkot is létrehoznak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink