Gyártósor Megjelent a Horn legújabb termékpalettája

Megjelent a Horn legújabb termékpalettája

autopro.hu/H.J. | 2019.09.27 05:01

Megjelent a Horn legújabb termékpalettája

Megjelent a Paul Horn GmbH beszúró-, hosszeszterga- és horonymaró-szerszámokat gyártó vállalat legújabb termékpalettája. A szerszámok továbbfejlesztett változataival a vállalat nagyfokú hatékonyságot és költséghatékony megmunkálási folyamatokat tesz lehetővé a felhasználó számára.

Hirdetés

A vállalat új szerszámbefogókat fejlesztett az S100 termékcsaládjához. Az eszközöket az esztergáló, maró központokban, az előtolásban lehet használni. Ez az eszköz nagyon hatékony marási folyamatot produkál, így a megmunkálási idő is csökkenthető.

A lapkának a fészekbe való másfajta ültetése miatt a vágás során ébredő erők a horonymaró szerszám hosszanti irányára hatnak, így annak nagyobb lett az ellenállóképessége. Ilyen módon még a keskenyebb, kisebb befogók is ugyanolyan ellenállóak. A vállalat kétféle befogót kínál a 842 és 845 moduláris horonymaró rendszerekhez. Mindkét változat belső hűtéssel rendelkezik.

Új bevonattal a magasabb hőellenállásért

Az új IG35 betétre kerülő bevonat nagy teljesítményt és hosszabb élettartamot biztosít a rozsdamentes acélok, titánötvözetek és szuperötvözetek megmunkálásakor. A 3V és az FY geometriával kombinálva az alumínium-titán-szilícium-nitrit bevonat megakadályozza a nem kívánt élrátét kialakulását. Ez az alacsony súrlódási együtthatónak köszönhető. A HiPIMS bevonat-technológia sima felületet képez a betétek felületén, magas hőellenálló képességet biztosít a szerszámok számára, és megelőzi az olyan hibák kialakulását, mint például az apró légbuborékok a vágóél felületén.

A vállalat a bevonatot, a forgácskezelő geometriát, és a mikrogeometriát a belső és külső hornyolás, a hosszirányú esztergálás, a körkörös interpolációs marás és a szilárd keményfém marás esetén alkalmazza. A jobb minőségű vágással rövidebb ciklusidő és kedvezőbb költségek érhetők el. Az IG35 bevonat az S100, S101, S224, S229 és S274 horonyrendszerekhez, valamint a körkörös interpolációs és szilárd keményfém marórendszerekhez kapható.

Sokoldalú alkalmazás – Supermini HP és új tartóváltozatok

Az új többfunkciós HP geometria alkalmas fúráshoz, maráshoz és forgácsoláshoz. Az új vágási geometria nagyfokú vágási paramétereket biztosít, beleértve a fogásvétel mértékét is, a marás pedig szabályos 90 fokos hornyot eredményez. Az esztergáláson kívül a rendszer alkalmas 3-tól 7 mm-es furatok létrehozására is. A Supermini HP segítségével különböző fúrási feladatok ugyanazzal a szerszámmal is elvégezhetők, így nem kell becserélni azt.

A vállalat az optimális forgácskezeléshez forgácstörővel és anélkül is gyárt eszközöket. Az EG35 szerszámbevonattal a normál és a rozsdamentes acél sokoldalú megmunkálását biztosítják.

Az új geometriák kifejlesztése mellett a Supermini 105 új befogóval érkezik. Az új kialakításban feszítő éket alkalmaznak a rögzítéshez – így a vágóbetétet szorosabban, nagyobb erővel tudják a helyén tartani, és a rendszer egésze is sokkal merevebb lesz.

M610 tangenciális maró – pontosság és minőség

A gyártó folyamatosan fejleszti az M610 marórendszerét. Az oldalmaró mellett a sorozat egy 90 fokos vállmaróval és keményfém fokozattal is bővül. Az eszköz hat vágóéllel van felszerelve, amelyek lágy vágást, nagyfokú pontosságot és felületi minőséget biztosít. A szerszám oldalán található ferde irányú bevágások pedig stabil ékszöget és nagyon sima marást kölcsönöznek.

A betétek jobb és balkezes – így többek közt az AS46, IG35 és NE2B – kivitelezésekhez is elérhetők.

Fogazó forgácsolás - skiving

Ezt a lefejtési megmunkálás különösen a belső fogaskerekek esetében lehet hasznos. A szerszámrendszer alapját az S117 típusú vágóbetét adja.

Kiemelt Partnereink