Gyártósor Megdöntötte saját csúcsát a kecskeméti autógyár

Megdöntötte saját csúcsát a kecskeméti autógyár

autopro.hu/G.I. | 2016.05.25 08:34

Megdöntötte saját csúcsát a kecskeméti autógyár

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a 2015-ös évet új rekorderedményekkel zárta, és bizakodva tekint a jövőbe: a gyártás volumene az előző évhez képest 20 százalékkal, több mint 180 ezer járműre nőtt, ezzel több mint 65 millió eurós eredményt ért el a vállalat.

Hirdetés

– A Mercedes-Benz az elmúlt évben annyi járművet állított elő Magyarországon, mint soha korábban. A kecskeméti gyár meghatározó pillére a kompakt autók rugalmas és hatékony termelési hálózatának. Járműveinket mára a világ minden tájára exportálják, ez a 2015. évi üzleti eredményben is megmutatkozik – közölte Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

Az OEM vállalat sikerével a vállalat jelentősége Kecskemét városa, a régió, és egész Magyarország számára is nő, mind befektetőként és munkaadóként, mind adófizetőként és megrendelőként. – A társaság 2008-as alapítása óta a vállalat eddig több mint egymilliárd eurónyi beruházást valósított meg a kecskeméti telephelyen, közvetlenül több mint 4 ezer új munkahelyet teremtett – ezt már Ekkehard Philipp, a cég pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója tette hozzá. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megrendeléseinek több mint 25 százaléka magyarországi cégekhez kerül, a nem gyártásra szolgáló anyagok és szolgáltatások esetében ez az arány 2015-ben már a 70 százalékot is meghaladta.

Amint szakportálunk részletesen beszámolt róla, az utódmodellek sikeres gyártásának biztosítása céljával a Mercedes-Benz 2018-ig több mint 580 millió eurót fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a hazai telephelyen. Csupán a csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére mintegy 250 millió eurót fektet bea vállalat.

– A kecskeméti gyár kilátásai nagyon bíztatóak. Tele vagyunk megrendelésekkel, bizakodva tekintünk a mostani évre is – hangsúlyozta Christian Wolff, aki a jövőbeni tervek kapcsán interjút is adott az Autopro számára.

– A 2015-ös év rendkívül eredményes volt számunkra: világszinten több mint 2 millió személyautót értékesített a Daimler. A nemzetközi sikerek a magyar piacon is megmutatkoztak: a Mercedes-Benz volt a legdinamikusabban fejlődő márka a prémium szegmensben, a transzporterek terén szintén számottevő növekedést értünk el, melynek köszönhetően az összesített darabszám 26 százalékkal, míg az árbevétel 37 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ebben komoly szerepet játszott a kifogástalan ügyfélkiszolgálás is. Bízom benne, hogy idén is folytatódik a sikerszéria, hiszen az új modellektől kiemelkedő eredményeket várunk. Ígéretes negyedéven vagyunk túl 2016-ban, már három rekordhónapot is magunkénak tudhatunk a személyautó értékesítésben – nyilatkozta Jörg Schmidt, a magyarországi értékesítésért felelős Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink