Gyártósor Makón bővített a ContiTech

Makón bővített a ContiTech

MTI | 2016.05.14 06:53

Makón bővített a ContiTech

Nagy Mihály, ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ügyvezetője elmondta: a 2015 nyarán kezdett beruházás során 30 százalékos kapacitásbővítést hajtott végre a vállalat Makón. A fejlesztés után 4000 négyzetméter termelési területtel, szociális blokkal, irodaépülettel, új kamionparkolóval bővült a makói telephely, és egy új, ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok is épült. A termeléskapacitást termelőgépek (új extrudersorok, kazánok, prések, bélyegző gépek, nyomáspróba asztalok és zsugoralagutak) beszerzésével is bővíti a cég.

Hirdetés

A beruházás összértéke közel 12 millió euró, amelynek a felét állami támogatással valósították meg. A bővítéssel 216 új munkahelyet teremtett a vállalat a térségben, de az ügyvezető szavai szerint ezt a vállalást a cég valószínűleg túlteljesíti.

Nagy Mihály közölte: minden ötödik Európában készült autóban Magyarországon gyártott hűtő-fűtőelemek vannak.

(MTI Fotó: Rosta Tibor)

A ContiTech Fluid két magyarországi (makói és váci) telephelyén több mint 3400 alkalmazottat foglalkoztat, jelenleg mintegy 38 ezer négyzetméteren folytat termelést. A cég húsz éve működik a térségben, autóipari gumialkatrészek mellett műanyag hűtő- és fűtő csöveket, valamint gyorscsatlakozókat gyárt. A makói és a váci üzemben együttesen naponta közel 200 ezer szerelt termék készül.

A Continental AG öt divíziójának együttes forgalma 2015-ben 39,2 milliárd euró volt. A konszern nyeresége az idei üzleti évben 12 százalékkal, 734 millió euróra nőtt az első negyedévben. A vállalat árbevétele 9,85 milliárd euró volt az egy évvel korábbi 9,57 milliárd euróval szemben az első negyedévben.

A Continental azzal számol, hogy árbevétele az idén 4-5 százalékkal, 41 milliárd euróra nő.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink