Gyártósor Leáll a magyar járműgyártás

Leáll a magyar járműgyártás

Pardavi Mariann | 2017.07.20 12:27

Leáll a magyar járműgyártás

A következő hetekben kisebb-nagyobb hézagokkal hagyják el a gyárakat a hazánkban készült erőforrások és járművek. Az előre tervezett leállások jó alkalmat teremtenek a karbantartáshoz és az esetleges technológiai módosításokhoz.

Hirdetés

Az Audi Hungariánál készülnek az e-motorok és az Audi Q3 jövőbeli sorozatgyártására. A motorgyártás területén alapvetően nem lesz minden területet érintő leállás a nyári időszakban. Bizonyos motorgyártó szegmenseknél nem termelnek a 30-33 hét közötti időszakban, míg más szegmensek esetén korlátozott ütemben zajlik a termelés. A járműgyártás területén a 30-32 hét között szünetel a termelés. A vállalat ezt az időszakot karbantartási és átépítési munkálatok elvégzésére fordítja, illetve tovább folytatódik a berendezések és robotok telepítése az új karosszériagyárba és az e-motorok gyártócsarnokába.

A Magyar Suzuki Zrt. beszállítói úgy készüljenek, augusztus 12. és szeptember elseje között szünetel a termelés Esztergomban. A gyár kommunikációs osztályától azt az információt kaptuk, hogy a leállás során fejlesztenek és karbantartanak egy 3,5 tonnás présgépet és egy lézervágógépet, módosítják a termelői sorokat, továbbá egyéb karbantartási és takarítási munkákat látnak el.

A szentgotthárdi Opel szintén leáll, igaz kevesebb időre, mint az Audi és a Suzuki: a 30. és a 31. hétre ütemezték be a szünetet.

Ezzel szemben Kecskeméten nyáron nem fognak leállni. A Mercedes kommunikációs osztálya azt közölte, a nyári időszakban nincs náluk leállás, ezzel szemben télen igen, ami két hétig tart. Ez idő alatt karbantartási munkálatokat és átépítéseket végeznek a gyárban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink