Best Practice Követendő trend: Ipar 4.0 – a jövő gyára!

Követendő trend: Ipar 4.0 – a jövő gyára!

Szintézis | 2016.09.27 06:41

Követendő trend: Ipar 4.0 – a jövő gyára!

A PwC beszámolója szerint elérkeztünk a negyedik ipari forradalom küszöbére, amely a szektor digitalizálódásával fog bekövetkezni. Az ipari boomok minden korban jelentős fellendülést hoztak azoknak a vállalatoknak, akik képesek voltak időben reagálni, nem lesz ez másképp most sem. Ön a jövő gyárában szeretne dolgozni? Ne maradjon le!

Hirdetés

Az ipar folyamatok digitális átállása korábban is megfigyelhető volt, de igazi trenddé csak az elmúlt években nőtte ki magát. Sorra jelennek meg az új digitális technológiák, melyek már rövidtávon is megtérülő befektetést jelenthetnek az ipari vállalatok számára. Mit hoz magával az IPAR 4.0 és a digitális átállás? Gyors és megbízható termelést, stabil, hibamentes működést, optimális erőforrás és kapacitáskihasználtságot, biztonságot, tervezhetőséget, hosszú távon is jövedelmező működést.

A Szintézis ZRt. közel 30 éve van jelen a magyar informatika piacán, egyik jelentős sikereket hozó üzletága az ipari informatikai megoldásokra specializálódott. A cég mindig is élen járt az innovációban, ezért az elsők között kezdtek el foglalkozni az IPAR 4.0 lehetőségeivel. Azért, hogy az új követendő trendet minél többen megismerjék, 2016. október 6-án Workshopot szerveznek Győrben, az IPAR 4.0 – a jövő gyára tematikájában. Mi mindenről lesz szó? Soroljuk!

PRICER ipari kijelző rendszer: Nehézséget okoz közvetlenül a gyártósoron megjeleníteni az aktuális gyártási feladatokat? Még mindig A4-es lapokra nyomtatják a munkautasításokat, amelyek így sokszor hibásak, ezért készül selejtes áru? Küldött már vissza partnerük komplett szállítmányokat a hibás gyártás miatt? A nagyméretű, e-papír technológiát használó ipari kijelző rendszer extrém körülmények között is képes megjeleníteni a kritikus munkautasításokat, vonalkódokat, QR kódokat és grafikákat. Bővebben: www.pricer.hu

RFID megoldások az iparban: Az RFID (Radio Frequency IDentification) technológia elengedhetetlen az átlátható és könnyen kezelhető raktározás, termeléskövetés, illetve anyagmozgatás megvalósításához. Az RFID-TAG nem más, mint egy apró chip és egy hozzá tartozó antenna, mely kialakításának köszönhetően könnyedén elhelyezhető bármilyen tárolóegységen, címkén, árucikken, alkatrészen. A technológia alkalmazásával a munkafolyamatok felgyorsulnak, az emberi hibázás lehetősége csökken, a termelés és raktározás optimálisabb lesz.

Az IPAR 4.0 nap további témái: Szünetmentes áramellátási megoldások az iparban; Az ipari informatika világa; Speciális ipari azonosítás technikai megoldások; Nincs gyártás hatékony logisztika nélkül!

Ne maradjon le 2016 őszének egyik fontos, előremutató ipari informatikai napjáról! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! További információ: workshop.szintezis.hu

(x)

Kiemelt Partnereink