Gyártósor Intralogisztika 4.0 a Jungheinrichnél

Intralogisztika 4.0 a Jungheinrichnél

Jungheinrich | 2017.05.18 12:01

Intralogisztika 4.0 a Jungheinrichnél

A Stuttgartban megrendezett logiMAT 2017 kiállításon a Jungheinrich bemutatta idei újdonságait.

Hirdetés

Többek között az ERE típusú elektromos gyalogkíséretű targoncát. Ez a kis gép kategóriájában a leghatékonyabb, a piacon elérhető legrövidebb és leggyorsabb raklapemelő, amely maximális rakodási teljesítményre képes. Az EMD 115i típusú gyalogkíséretű targoncát szintén láthatták a résztvevők. A lítiumion akkumulátorral működő gép a világ legrövidebb univerzális targoncája, a 2017-es IFOY (Év Targoncája Díj) várományosa. A két gyalogkíséretű gépen kívül a Jungheinrich bemutatta új ETV Q20/Q25 típusú, teljesen átdolgozott négyutas targoncáját is, amely minimális alapterületen alkalmazható és az állítható villáknak köszönhetően akár 12 méter szélességben képes a rakományt 10,7 méter magasságig emelni. Az új, vezető nélküli, automata szállító eszközökkel a vállalat tovább erősíti vezető szerepét a logisztikai rendszerek területén. Az EZS 350a típusú automata vontató egyszerűen integrálható már működő üzemrendszerekbe és kiválóan alkalmas standardizált szállítási folyamatok elvégzésére a gyártáskiszolgálás során. Az EKS 215a kiválóan használható zárt rakodólapok keresztirányú felvételére és szállítására. Vegyes üzemben manuális gépekkel és gyalogosan is alkalmazható.

Digitalizálás, hálózatépítés és automatizálás

A Jungheinrich az intralogisztika 4.0 főbb irányzatait érvényesíti innovatív termékeinél és digitális megoldásainál. Egyre több vállalat ismeri fel a növekedési lehetőségeket a raktári folyamatok optimalizálásában az automatizálás és a digitális megoldások segítségével. A WMS raktárirányítási rendszerrel a Jungheinrich különböző opciókat kínál a szállítási utak és a raktári hozzáférés optimalizálására: az egyszerű kezdő megoldástól kezdve a komplex megoldásokig további moduláris bővítési lehetőségekkel. A partner által már használatban lévő, egyedi rendszerek egyszerűen integrálhatóak. Az ISM Online rendszerrel, a Jungheinrich díjnyertes flottamenedzsment rendszerével, hatékonyabban irányítható az üzemen belüli logisztika. 2017-ben a Jungheinrich tovább bővíti a rendszert a hozzáférés-vezérlés, akkumulátor-menedzsment és karbantartás-menedzsment modulokkal. Ezek az újítások segítik az üzemeltetési költségek csökkentését és a hatékonyság növelését. Az olyan digitális megoldásokkal, mint az IFOY (Év Targoncája) Díjra nevezett Indoor helymeghatározó rendszer, a targoncák helyének felismerésére a raktárban, vagy a StartSafe modern funkcióellenőrzés, a Jungheinrich további eszközöket biztosít ügyfeleinek a folyamatok optimalizálására és a biztonság fokozására.

Biztonság

A biztonság téma mindig is központi szerepet töltött be a Jungheinrichnél. Minden évben csak Németországban több mint 12 000 baleset történik anyagmozgató gépekkel. A Jungheinrich asszisztens rendszereivel hatékonyan megelőzhetőek a balesetek. A Jungheinrich családi vállalkozás számára az ember a legfontosabb tényező.

Az a cél, hogy a Jungheinrich targoncák kezelői sérülés nélkül végezzék munkájukat. Itt is érvényes: a balesetek megelőzése egyben költségmegtakarítást is jelent. A Jungheinrich számos megoldást kínál a dolgozó, a gép és a raktár megóvására. Többek között asszisztens rendszereket, digitális megoldásokat, valamint biztonsági tanácsadást, mint például az új „SAFEwalk”.

Energiahatékonyság

Az ágazatban egyedülálló energiahatékonysággal rendelkeznek a Jungheinrich anyagmozgató gépek. Jelenleg a Jungheinrich az egyetlen olyan gyártó vállalat, amely a töltőkészülékektől kezdve az energiatárolókon keresztül a meghajtó egységig mindent egy kézből kínál. Ezt a szakértelmet bizonyítja az egyedülálló „2Shifts1Charge” (két műszak egy feltöltéssel) garancia. A lítiumion technológia alkalmazásával a vállalat vezető piaci pozícióra tör. 2017-ben szinte valamennyi új targonca már lítiumion technológiával is elérhető lesz. A Jungheinrich a lítiumion akkumulátorok házon belüli gyártását is tovább bővíti.

www.jungheinrich.hu

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink