Gyártósor Feléleszti a Mitsubishi a Pajerót Oroszországban

Feléleszti a Mitsubishi a Pajerót Oroszországban

MTI | 2017.09.19 15:30

Feléleszti a Mitsubishi a Pajerót Oroszországban

Az autópiaci forgalom növekedését nyugtázva két éves szünet után novemberben újraindítja a Pajero Sport modell gyártását Oroszországban a Mitsubishi - írja az Automotive World hírportál.

Hirdetés

A Mitsubishi évi 7 ezer darabot tervez gyártani a Pajero szabadidő-terepjáró modellből a Moszkvától 180 kilométerre délnyugatra fekvő kalugai üzemében. A gyártás újraindítása 440 új munkahelyet teremt. A kalugai üzem a Mitsubishi egy másik SUV modelljét, az Outlandert megszakítás nélkül gyártotta.

A japán autógyár 2015-ben állította le a Pajero modell gyártását, amikor az olajár csökkenése és a rubel árfolyamának a gyengülése visszavetette az oroszországi autópiaci forgalmat.

A Mitsubishi áprilisban kezdődő pénzügyi éve első négy hónapjában júliusig a 14 százalékos autópiaci átlagot meghaladó mértékben 19 százalékkal növelte eladásait Oroszországban.

A kalugai üzem a francia PSA Peugeot Citroen és a Mitsubishi Motors Corporation 2009-ben létesített 70-30 százalékos közös vállalkozása. Az üzem a Mitsubishi két SUV modellje mellett a Peugeot 308, Peugeot 4007, Citroen C4 és a Citroen C-Crosser modelleket gyártja. Az üzem gyártási kapacitása évi 125 ezer autó.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink