Gyártósor Ez az öt, jövőt formáló megatrend a robotikában

Ez az öt, jövőt formáló megatrend a robotikában

Kuthi Áron | 2019.09.27 09:50

Ez az öt, jövőt formáló megatrend a robotikában

A robotika már messze nem jövőbeli vízió, Magyarországon is jelentősen meghatározza a gyártóvállalatok működését: a KUKA Hungária budapesti R&D központjában olyan új technológiákat fejlesztenek, amelyek a gyártás világszinten érvényesülő problémáira nyújthatnak megoldást. Így például a fokozódó munkaerőhiányra, a globálisan bővülő keresletre, az egyedi termékek iránt növekvő igényre vagy az energiahordozók egyre korlátozottabb elérhetőségére. Az új piacgazdaság által támasztott igények komoly kihívások elé állítják a vállalatokat, amelyekre az automatizáció jelentheti a megoldást.

Hirdetés

A fogyasztói és termelési oldalon érvényesülő globális folyamatok próbára teszik a vállalatokat és alapjaiban forgatják fel az ipari termelést. A folyamatosan alakuló vásárlói igényeket ki kell elégíteniük a vállalatoknak, méghozzá egyre magasabb fogyasztói elvárások mellett. Ehhez viszont új gyártási rendszerekre, képességekre és mérnöki gondolkodásra van szükség. Az automatizálás, az ipari robotok használata olyan új, fenntartható megoldást jelent a vállalatok számára, amelynek segítségével sikeresen alakíthatják ki a jövő gyártásának folyamatait.

Robot-evolúció

Az elkülönített cellákban dolgozó robotok először az autóiparban terjedtek el a ’70-es ’80-as években, az iparággal szemben támasztott szigorú minőségi elvárások és a költségek alacsonyan tartásának igénye miatt. A termelés ma már elképzelhetetlen robotok nélkül. A Nemzetközi Robotikai Szövetség adatai szerint legfőképpen a járműipar, az elektronikai ipar és a fémipar használja világszerte a robotokat, de jelen vannak a vegyiparban és az élelmiszeriparban is. A világ gyáraiban dolgozó robotpopuláció 2017-ben meghaladta a 2 milliót. A legnagyobb robotsűrűség (10 000 munkavállalóra jutó robotok száma) 2018-ban a Koreai Köztársaságban volt, második helyen Szingapúr található, de dobogóra jutott Németország is.

„Magyarországon hozzávetőlegesen 5000 ipari robot vesz részt a termelésben, ebből több száz az autóiparban tevékenykedik. Budapesti központunkban szoftverfejlesztő- és tesztelő kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy egyre könnyebben programozható robotokat hozhassunk létre, amelyeket világszerte használnak a termelő vállalatok. Amellett, hogy fokozatosan elérhetőbbé válik a technológia, fontos szempont az is, hogy olyan robotokat építsünk, amelyek az emberekkel közösen, már védőkerítések nélkül dolgozva segítik elő a gyártósorok mellett dolgozó munkatársak tehermentesítését.” – mondta Orovica Szilárd, a KUKA Hungária ügyvezetője.

A KUKA Hungária szakértői úgy vélik, a világgazdaságnak öt nagyobb kihívással kell szembenéznie, amelyre a technológia fejlődése, a rugalmas gyártási folyamatok kialakítása kínálhat megoldást.

  • Digitalizáció

A digitális megoldások életünk minden területén jelen vannak. A jövő gyártásában a digitalizált folyamatok, valamint a felhőalapú platformon keresztül történő digitális adatgyűjtés és -elemzés jelentik az optimalizált termelés alapját. A jövő okos gyáraiban ugyanis a gépek nem önállóan, hanem összehangolt hálózatba kapcsolva, távolról vezérelve működnek. A felhőn keresztül az IIoT (Industrial Internet of Things) segítségével irányított gépek az energiafelhasználás racionalizálásával olcsóbbá, fenntarthatóbbá teszik a termelést. A rendszer zökkenőmentes működtetéséhez szükséges információ – a működtetéstől a karbantartásig – így folyamatosan rendelkezésre áll.

  • Fenyegető szakemberhiány

A világ fejlett részére jellemző öregedő társadalmak nem tudják tovább biztosítani azt a munkaerőt, amelyre a gazdaságnak szüksége van. A digitalizáció korában a robotok célja az, hogy az emberekkel együttműködve hatékonyabbá tegyék a munkát, legyenek azok kollaboratív, vagy önállóan dolgozó, autonóm robotok, esetleg a főként logisztikában segédkező mobilrobotok. Kollaboratív robotokkal, avagy kobotokkal, mint például a KUKA saját tervezésű, kifejezetten emberrel való együttműködésre fejlesztett LBR iiwa modellje, könnyen dolgozhatnak a munkavállalók, hiszen taníthatók és biztonságos velük dolgozni.

„A robotok munkába állítása óriási terhet vesz le a gyártók válláról olyan szempontból is, hogy a monoton és fizikailag is kihívást jelentő munkafolyamatokat könnyebben, gyorsabban és precízebben elvégzik a robotok, a szakemberek pedig jelentőségteljesebb feladatokkal foglalkozhatnak.” – tette hozzá Orovica Szilárd.

  • Növekvő globális piac

A jólét növekedése a fejlődő országokban is érezhető, amelyek így szintén bekapcsolódnak a világ gazdasági vérkeringésébe. A növekvő vásárlóerőnek köszönhetően jelentős fogyasztói igény alakul ki ezekben a – főként ázsiai - térségekben is, amelyeket további, jól optimalizálható és az egyes piacokra rugalmasan alakítható gyártókapacitással elégíthetnek ki a termelővállalatok.

  • Individualizáció

A globálisan növekvő jövedelmi lehetőségek megváltoztatják a fogyasztói magatartást: egyre nagyobb az igény az egyéni szabadság kifejezésére. Ez azonban a klasszikus tömeggyártással már nem elégíthető ki, így az egyedi igényekhez igazodó tömeggyártás, azaz „mass customization” kulcsfontosságúvá válik. Ennek lényege, hogy a tömegtermelés előnyeinek megtartása mellett (például a rendelkezésre állás) az úgynevezett modularizálás lehetővé teszi az ügyféligények szerinti egyedi termékvariációk automatizált, szabványosított, költséghatékony előállítását. Ehhez szintén szükségesek az ipari IoT-megoldások és az okos gyárak, hiszen a hálózatba kapcsolt robotokkal támogatott termelés rugalmasan alakítható.

  • Szűkös erőforrások

A fosszilis, tehát nem megújuló energiahordozók fokozatos kimerülésével párhuzamosan az utóbbi évtizedekben nagy mértékben emelkedtek az energiaárak is. A növekvő költségekre a vállalatoknak az energiafelhasználásuk csökkentésével kell válaszolniuk, amit például alternatív energiahordozók használatával és a gyártási folyamatok magas szintű optimalizálásával érhetnek el. Ez utóbbiban a felhőn keresztül hálózatba kapcsolt robotoknak is óriási szerepe van, hiszen működésük hatékonyabb és energiakímélőbb is.

A fent vázolt trendeken túl még sok megoldatlan probléma van, de a robotika felforgató ereje már napainkban is érzékelhető. Az előrejelzések szerint ugyanis a gyártók 2020-ig mintegy 267 milliárd dollárt fektetnek be ipar 4.0 megoldásokba, az automatizált raktáraktól kezdve, ahol a robotok wifi kapcsolaton keresztül egymással kommunikálnak, számos más olyan alkalmazásba, ahol a technológia már a saját útját járja.

A KUKA (Keller und Knappich Augsburg) a világ egyik vezető automatizálási szakértője és ipari robotgyártó vállalata. A KUKA globális vezető szerepet tölt be az intelligens automatizálási megoldások beszállítójaként. Termékeinek és szolgáltatásainak értékesítési területe rendkívül sokrétű: az autóipar, az elektronikai ipar, a fogyasztási cikkek, a fémmegmunkálás, a logisztika / e-kereskedelem, az egészségügyi és szolgáltatási robotikai iparágak. A KUKA Csoport székhelye Augsburgban van, a vállalat világszerte több mint 14 000 munkatárssal rendelkezik.
A KUKA Magyarországon
A KUKA 1991 óta van jelen Magyarországon. A KUKA Hungária Kft. szoftverfejlesztéssel, robotokat megmozgató vezérlések gyártásával, használtrobotok felújításával, robotprogramozás oktatásával, robotok szervizelésével és értékesítésével és rozsdamentes acél termékek gyártásával foglalkozik. Magyarországon három (Budapesten, Taksonyban, Füzesgyarmaton), Romániában pedig egy telephellyel rendelkezik (Temesváron), és megközelítőleg 1500 alkalmazottat foglalkoztat. A 2015 óta működő budapesti kutatás-fejlesztési központban a KUKA munkatársai olyan Java, C++ és C# technológiákon alapuló ipari robotszoftvereket fejlesztenek, amelyek a termelési és logisztikai folyamatokban a nap 24 órájában biztonságkritikusan működnek.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink