Gyártósor Eljött az újgenerációs szerszámok ideje

Eljött az újgenerációs szerszámok ideje

Dormer Pramet | 2017.05.16 11:56

Eljött az újgenerációs szerszámok ideje

A Dormer Pramet piacra vezette az újgenerációs tömör keményfém fúróit, kifejezetten több alkalmazási területű felhasználásra tervezve.

Hirdetés

Az új Force X szériás fúrók a Dormer cég fejlesztéseinek eredménye, a régi MPX szériás fúrók váltására.

Az újszériás fúrókhoz mind egytől egyig a régi MPX fúrók termékkódjait fogják használni, az akadálymentes átváltás érdekében, csak jelentősen javított és továbbfejlesztett változatban fogják az ügyfelek az új fúrókat alkalmazni, a fejlesztések tartalmazzák többek között az új élgeometriákat, élkiképzéseket és egyéb geometriai módosításokat.

A fejlesztések érintik a 3xD-ig dolgozó R457-es és R458-as fúrókat, az 5xD-ig alkalmazható R453-at és R454-et, illetve az ismételten piacra vezetett R459-et, mely 8xD-ig alkalmazható.

Az új fúrók bevonatolására is a jól bevált TiAlN bevonatot alkalmazzák, mely alkalmassá teszi a fúrókat a legkülönbözőbb anyagminőségek megmunkálására, például inox acélok, ötvözött acélok, öntött vasak és nem-vas fémek. Így a Force X szériás fúrók a gépipar széles területén alkalmazhatóak.

A fejlesztések egyik eredménye a CTW keresztél kialakítás (Continuously Thinned Web-folyamatosan vékonyított keresztél kialakítás), mely eredményeképpen az élek átlagos élettartama jelentősen megnőtt. A vágóélek kialakítása biztosítja a forgácsolás stabilitását, illetve jelentősen csökkenti a kilépésnél a sorjásodást, illetve az esetleges repedezések megjelenését ridegebb anyagoknál.

A mikroszemcsés alaprétegű szerszám-anyagminőség a TiAlN bevonattal kiváló kopásállóságot és szerszám élettartamot biztosít, a 140°-os csúcsszög kialakítás kimagasló központosítást biztosít a fúrás megkezdésekor.

Elérhetőek a Force X szériás szerszámok szerszámon keresztüli hűtésre kialakított változatban is, a forgácselvezetés javításával így növelve a termelékenységet és a hatásfokot. Mindemellett, a Dormer Pramet piacra vezette idén az új tömör keményfém felfúró szerszámait, illetve kifejezetten magátmérők felfúrására alkalmazható fúróit.

Gyors és pontos felfúráshoz tervezve, az R6011-es fúrók alkalmasak hidraulikus és hőzsugoros befogásra is. A 90°-os csúcsszög és a TiAlN bevonat biztosítja a pontosságot és a magas élettartamot.

A fúrást és a letörés megmunkálást is egy szerszámmal el lehet végezni, így csökkenti a szerszámozási költségeket az R7131-es fúró. A fúró elérhető magátmérők felfúrásához metrikus menetes furatokhoz, szerszámon keresztüli hűtés kivitelezésére alkalmas változatban, TiAlN bevonattal.

A 2017 áprilisában piacra vezetett új Dormer Pramet szerszámokkal kapcsolatban, ha információra van szüksége, keresse fel bátran helyi Dormer Pramet üzletkötőjét. Az új termékeket tartalmazó katalógusunk letölthető a www.dormerpramet.com honlapról pdf formátumban.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink