Archív Csúcstechnológiás robotok az idei Mach-Tech-en

Csúcstechnológiás robotok az idei Mach-Tech-en

B&O Engineering Kft. | 2017.05.12 08:54

Csúcstechnológiás robotok az idei Mach-Tech-en

Idén május 9-12 között rendezték meg a Mach-Tech kiállítást kifejezetten az ipari szektor résztvevői számára. A kollaboratív robotok piacán éllovas Universal Robots elsőszámú közép-európai partnerével, a B&O Engineering Kft-vel közösen mutatta meg saját fejlesztésű, egyedi robotjait.

Hirdetés

A kétévente megrendezett Mach-Tech expó idén teltházzal dübörgött: 14 ország több mint 420 kiállítója több ezer négyzetméteren demonstrálta ipari megoldásait.

Az Universal Robots és B&O Engineering közös standját meglátogatók bepillanthattak a robottechnológia legújabb fejlesztéseibe, és működés közben vehették szemügyre a világmárka UR3, UR5 és UR10 típusú korobotjait.

A bemutatott hattengelyes robotalkalmazásoknak fő előnye az univerzális felhasználhatóság: tökéletesen alkalmasak anyagmozgatásra vagy komplexebb technológiai műveletek végrehajtására egyaránt.

Az Universal Robots kollaboratív robotjait előszeretettel használják olyan meghatározó iparágak, mint az autóipar, az élelmiszeripar, a csomagolástechnika és az egészségipar, hiszen az új generációs, könnyű robotok szorosan együttműködnek az emberrel, egyfajta asszisztensként szolgálnak az egyes munkafolyamatok elvégzése során. A robotok tökéletesen teljesítik a kényelmetlen, monoton, túl aprólékos vagy veszélyes feladatokat, ráadásul jelentősen alacsonyabb hibaaránnyal. A kollaboratív robotoknak köszönhetően lényegesen növelhető a munkatársak munkahelyi komfortérzete, továbbá a robotok gyors és pontos munkavégzésével nyert időt más, például minőségellenőrzési feladatokra, értékteremtésre fordíthatják a robotokkal együttműködő kollégák.

A korobotok alkalmazása ma már nemcsak a multik kiváltsága, számos kis- és középvállalkozás is felismerte, hogy a munkafolyamatok automatizálásával jelentősen növelhető a hatékonyság és a termelékenység, ami hosszútávon hozzájárul a vállalkozás versenyképességének javításához.

„Jelenleg is több mint száz robotos applikációnk fut Európa-szerte leginkább nagyvállalatoknál, de a hazai kkv-k számára is szignifikáns kitörési pontot jelent a robottechnológiával történő automatizáció” – mondta Borsos Balázs, a B&O Engineering Kft. ügyvezetője.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink