Gyártósor „Az IPAR 4.0 módszertan és technológia ipari bevezetésének előkészítése KKV-k részére“ című projekt indulása

„Az IPAR 4.0 módszertan és technológia ipari bevezetésének előkészítése KKV-k részére“ című projekt indulása

Hepenix Műszaki Szolgáltató Kft. | 2016.09.23 15:43

„Az IPAR 4.0 módszertan és technológia ipari bevezetésének előkészítése KKV-k részére“ című projekt indulása

Az “EUREKA programban való magyar részvétel támogatása (EUREKA_15) " c. pályázati felhívásra a HEPENIX Műszaki Szolgáltató Kft., mint konzorciumvezető a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézettel (MTA SZTAKI) együttműködve 69,9 MFt támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázati rendszerében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. A támogatott projekt címe: Az IPAR4.0 módszertan és technológia ipari bevezetésének előkészítése KKV-k részére (INTRO 4.0). Az EUREKA program elsősorban a vállalkozások nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködését segíti elő.

Hirdetés

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 69,9 MFt támogatást ítélt meg a HEPENIX Műszaki Szolgáltató Kft. és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet közösen beadott, EUREKA_15-12016-0024 azonosító számú pályázatra. Ennek köszönhetően 2016. április 1.-i dátummal a HEPENIX Kft és az MTA SZTAKI konzorciális együttműködésével egy 24 hónapos projekt vette kezdetét INTRO 4.0 néven.

A német kormány által indított ipari digitalizációs folyamat, az IPAR 4.0 egy új ipari technológiai korszakot vetít elénk, amelyben a kiber-fizikai elemek és azok rendszerei az élet valamennyi területét áthatják. A projekt tartalmában az IPAR 4.0 technológiák bevezetésének elősegítésére keres megoldásokat, az ipari vállalatok, elsősorban a kkv-k felkészülését segíti majd elő, hiszen még csak most fogalmazódnak meg azok a technikai, erkölcsi, gazdasági elvárások, konformancia-kritériumok, amelyek keretet jelenthetnek az ún. „smart kiber-fizikai” termékek és szolgáltatások kifejlesztéséhez és kialakulásához.

A nemzetközi EUREKA pályázati formában a külföldi partnerek munkáját a német koordinátor Karlsruhe Institute of Technology (KIT) fogja össze, mely szorosan együttműködik a két magyar partnerrel. Megismerve a német technológia-transzfer, technológia-bevezetés serkentésére kidolgozott megoldásokat, feladataink között szerepel a magyar sajátosságok és tapasztalatok beágyazása. Úgy a hazai projektvezető HEPENIX Kft.-nél, mint az MTA SZTAKI-ban, kidolgozásra kerülnek olyan alkalmazási környezetek, ún. „USE-CASE” megoldások, amelyeket más kkv-k környezetében is érdemes lehet megvalósítani.

Az INTRO 4.0 ennek a technológiának a tudományos alapokon történő bevethetőségét készíti elő, megteremtve a felkészítési, felkészülési metodikát, azt letesztelve felgyorsítja a bevezethetőséget, mihamarabbi hasznosulást készítve elő ezzel.

Elérhetőség:
HEPENIX Műszaki Szolgáltató Kft
Cím: H-2049 Diósd, Petőfi u. 39.
Telefon: +36-23-382-853
Fax: +36-23-545-128
E-mail: [email protected]
Honlap: www.hepenix.hu

Kiemelt Partnereink