Best Practice Asztali adagolóberendezések

Asztali adagolóberendezések

Thonauer | 2016.12.07 06:51

Asztali adagolóberendezések

Korábbi írásunkban a nagy gyártási volumenre és a speciális iparágakra tervezett adagoló berendezéseinket mutattuk be. Bizonyos esetekben azonban a legjobb megoldás egy alacsony bekerülési áron elérhető, kis helyigényű, könnyen kezelhető berendezés.

Hirdetés

A Thonauer Kft. svájci hátterű, autóipari megoldásokkal foglalkozó cég, tevékenységünket az autó és elektronikai iparban fejtjük ki. A kis darabszámú gyártási feladatok során meghatározó a könnyű üzemeltetés. Fontos az alacsony helyigény, hogy a vezérlés egyszerűen kezelhető legyen, és hogy a tartályok és egyéb rendszerelemek a lehető legkevesebb helyet foglalják el.

Az asztali berendezések bekerülési ára megfelelővé teszi a technológiát arra, hogy több esetben is kiváltsa a jelenlegi kézi alkalmazásokat. Asztali berendezéseink ezeknek a szempontoknak tökéletesen megfelelnek. A Németországból származó gépek tartályai a berendezés ráépített részét képzik és az adagolófej nagy területen mozgatható. A működtetés egyszerű: a tartályokat fel kell tölteni, az adagolási programot ki kell választani, és ezt követően a keverőcsőrt kell feltenni az adagolóra és indulhat is a gyártás.

Giebler RoBo-DoS berendezés

A feldolgozható anyagok spektruma széles: a berendezés nagy pontossággal és gyorsan tud különböző poliuretán, epoxi, vagy szilikon alapú öntőgyantákat, ragasztókat kikeverni és adagolni.

Természetesen a folyékony anyagok feldolgozásában rejlik néhány kihívás. Ennek elkerülésének érdekében a berendezés több ponton is szabadon paraméterezhető. A legtöbb esetben az anyagtulajdonságok határozzák meg a feldolgozhatóságot. Azért, hogy minél rugalmasabbak lehessünk, a 2-K-DOS típus keverési aránya 1:1 és 1:10 között állítható, az adagolási mennyiség 201000g/perc között programozható. A legkisebb adagolási mennyiség 2 g, de folyamatos adagolás is beállítható. Az anyagtartály mérete 4, 10 vagy 15 literes is lehet. A berendezés súlya mindössze 35 kg.

A speciálisabb eljárásoknál számos körülményre kell tekintettel lenni, ilyen például az ülepedés. Több esetben olyan anyagokat kell feldolgozni, ahol a komponensek töltőszemcséket tartalmaznak. Ezek a töltőszemcsék hajlamosak az anyagtartályban való leülepedésre. Ahhoz, hogy a megfelelő eredményt kapjuk, a feldolgozás során a tartály tartalmát folyamatosan kevergetni kell. Ezért kaphatóak olyan keverőművek, melyek programozhatóan tartják mozgásban a tartályban levő anyagot. Másik körülmény lehet a környezeti hőmérséklet befolyása az anyag folyására, ezért bizonyos esetekben a tartályok vagy akár az adagolófej temperálására is szükség lehet, ehhez is rendelkezünk a megfelelő eszközökkel.

Giebler 2-K-DoS berendezés, tartálykeverővel

Az adagolási folyamat a fent leírtakat öszszefoglalva az következők szerint történik: A felhasználó feltölti a két tartályt, és kiválasztja vagy beállítja a megfelelő adagolási programot. Keverőegység esetén a berendezés felkeveri az anyagot a tartályban, illetve bekapcsolja a temperálást. A beállítások elérését követően a gép üzemkész állapotba kerül. A gép kezelője az önteni kívánt darabot az adagolószár alá helyezi, majd a lábpedál vagy az adagológomb megnyomásával elindítja az adagolást. Az adagolás során a két tartályból a keverési aránynak megfelelő, motorosan továbbított mennyiség kerül továbbításra az osztott csőrendszeren keresztül, majd a két komponens keveredése az adagolófejet követően, az eldobható keverőcsőrben valósul meg. A keverőszáron végighaladva a két komponens megfelelően keveredik és az elvárt tulajdonságú eredményt hozza létre.

Berendezéseinkhez hazai szervizt, oktatást, beüzemelést biztosítunk. A technológia kipróbálására, tesztelésére, beállítására, mintadarabok gyártására első sorban budakeszi központunkban nyílik lehetőség.

Várjuk Önt bemutatótermünkben Budakeszin, előre egyeztetett időpontban.
www.thonauer.com

Hirdetés

Kiemelt Partnereink