Gyártósor Alcoa: új gyártósorok közel ötmilliárd forintból

Alcoa: új gyártósorok közel ötmilliárd forintból

autopro.hu/W.A. | 2016.09.22 12:00

Alcoa: új gyártósorok közel ötmilliárd forintból

Az Alcoa Keréktermék magyarországi gyáralapításának 20. évfordulóját egy új, a székesfehérvári Köfém Keréktermék üzemében végrehajtott 4,9 milliárd forint értékű beruházás átadásával ünnepelte. Az elmúlt tíz évben az Alcoa több mint 19 milliárd forintnyi befektetést hajtott végre a Köfémben, amellyel a kereskedelmi szállítmányozási piacra gyártott innovatív préskovácsolt alumínium keréktermékeit fejlesztette.

Hirdetés

A Köfém Keréktermék üzeme 1996-ban indult 32 fővel. Most, az új gyártósor üzembe állításával a foglalkoztattak létszáma csaknem eléri az 500 főt. A gyártás várhatóan a 2017-es év elején indul.

Az új gyártósorokkal jobban kielégíthető az acélkerekekhez képest erősebb, könnyebb és kevesebb karbantartást igénylő keréktermékek iránti növekvő európai kereslet. A két gyártósor közül az egyik egy nagyon rugalmas, csúcstechnológiát képviselő polírozó sor, amelyen az Alcoa által szabadalmaztatott LvL ONE® és Dura-Bright® EVO termékek gyárthatóak. Ez a Köfém Keréktermék gyár korábbi fejlesztéseihez jól illeszkedik: ugyanis tavaly a kereslet kielégítésére az Alcoa megduplázta a Dura-Bright® EVO keréktermék gyártási kapacitását. A második gyártósor, az Alcoa keréktermékek gyártási kapacitását növelő megmunkáló sor, 2017 év elején áll munkába.

Az ünnepélyes átadón részt vett Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.

Tim Myers, az Alcoa Szállítmányozási és Építőipari Megoldások Divíziójának elnöke szerint két évtizedes székesfehérvári innováció, gyártás és a városvezetéssel fennálló partnerség után a Magyarországon készülő Alcoa keréktermékek ma Európa minden útján és autópályáján megtalálhatóak. „Az elmúlt húsz évben elvégzett munkánk előre vetíti, hogy az Alcoa Keréktermékek jövője sokkal fényesebb lesz, mint amilyen a múlt volt Európában és itt, Magyarországon is” - tette hozzá.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink