Gyártósor A számítógép a konténerbe is több autót présel

A számítógép a konténerbe is több autót présel

autopro.hu/B.B. | 2016.09.16 08:39

A számítógép a konténerbe is több autót présel

Nincs olyan, amit ne lehetne még hatékonyabbá tenni: egy újonnan fejlesztett szoftver még jobban ki tudja használni az autóipari szállítókonténereket.

Hirdetés

Bár a járműipari szállítmányozás viszonylag ritkán látott fajtája, rengeteg autó utazik hajókon konténerekbe zárva. A szállítási kapacitás minél tökéletesebb kihasználása óriási összegeket jelenthet a gyártóknak, ám miközben azt gondolnánk, éppen emiatt teletömve ingáznak a konténerek egyes kontinensek között, egy új szoftver az eddiginél is jobban hasznosítja a rendelkezésre álló teret.

A The Engineer beszámolója szerint ugyanis a warwickshire-i Trans-Rak International és a WMG vállalatok létrehoztak egy olyan számítógépes rendszert, amelyek bármilyen autótípus esetében megadják a lehető leghatékonyabb elrendezést a konténeren belül. Jelenleg átlagosan két kocsi utazik egy-egy szállítóegységben, az új szoftver fejlesztői szerint ez az adat akár meg is duplázható.

A program képes az egyes autótípusokat kombinálva is elhelyezni (ezeket a logisztikai tervezők adatbázisból választhatják ki), így a több modellt gyártó üzemek vízi szállítási költségei tetemes összegekkel csökkenhetnek. Természetesen egyes konténerek még nagyobb terheléséhez a szoftveren túl egyes fém alkatrészekre, rámpákra is szükség van, hiszen a kocsikat az autószállító teherautókhoz hasonlóan a konténerekben is ferdén helyeznék el.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink