Gyártósor A küszöbön az elektromos Rolls-Royce

A küszöbön az elektromos Rolls-Royce

autopro.hu/Sz.F. | 2018.01.17 13:28

A küszöbön az elektromos Rolls-Royce

A Rolls-Royce is elő fog rukkolni első villanyautójával, és jön a gyártó első teljesen önvezető kocsija is. A Rolls-Royce maximalista vevői nem hajlandóak megbékélni kompromisszumokkal, ezért a cég kínálatában nem lesznek hibrid modellek – nyilatkozta nemrégiben Trosten Müller-Ötvös vezérigazgató.

Hirdetés

Müller-Ötvös szerint az iparág egyértelműen a villanyosítás irányába halad, és Peter Schwarzenbauer, a Rolls-Royce márka mögött álló BMW egyik igazgatósági tagja most azt nyilatkozta, hogy kétség sem férhet hozzá, hogy a közeljövőben érkezni fog egy tisztán elektromos hajtásláncú Rolls-Royce – számolt be a hvg.hu. Schwarzenbauer elmondta, hogy az elmúlt időkben több Rolls-Royce-tulajdonos is komoly érdeklődést mutatott egy esetleges jövőbeli villanyos modell iránt, így a vállalat el is fogja készíteni azt.

Az előzetes felmérések azt mutatják, hogy a vásárlók 500-600 kilométeres hatótávolságot várnak el egy elektromos Rolls-Royce-tól. Ennek az új típusnak a külseje várhatóan csak minimálisan fog eltérni a gyártó jelenlegi modelljeinek designjától, és nem fog hiányozni róla a hatalmas hűtőrács, ami persze ezúttal lényegében teljesen elveszíti az eredeti funkcióját.

A Rolls-Royce ugyan már 7 éve előrukkolt egy elektromos autóval, azonban az előző generációs Phantomra épülő 102EX végül nem jutott túl a prototípus fázison.

A Rolls-Royce a zéróemissziós hajtáslánc mellett az önvezetésnek is komoly figyelmet szentel. A márka első Level 5 kategóriás, tehát lényegében kormány és pedálok nélküli teljesen önvezető modellje leghamarabb 10 év múlva bukkanhat fel az utakon.


Hirdetés

Kiemelt Partnereink