Gyártósor A Porsche kisajátítja a nyolchengeres motorokat

A Porsche kisajátítja a nyolchengeres motorokat

autopro.hu/B.B. | 2016.07.11 10:35

A Porsche kisajátítja a nyolchengeres motorokat

Új üzemet vett használatba a márka, az itt készülő alkatrészeket már nem csak a Panamera modellekben használják majd fel.

Hirdetés

A teljes VW-konszernen belül átveheti a nyolchengeres motorok gyártását a Porsche. A márka ugyanis 80 millió euróból hozott létre új, Stuttgart-Zuffenhausen központú motorgyárat, ahol teljes kapacitás mellett a 400 alkalmazott munkájával akár napi 200 hajtóegység is készülhet. Az első itt készülő motortípus az új Panamera modellbe szánt 4 literes, 550 lóerős változat lesz, ám az üzem szerepe nem merül ki ennyiben.

Az Automobilwoche szerint a márka akár további húszféle motor előállítására is képes az új telephelyen, ezek a konszern teljes nyolchengeres motorpalettáját lefedik. Jó esély van arra, hogy a Bentley Continental vagy épp az Audi A8 ezentúl Stuttgartban készülő motort kap. A vállalati szinergiák erősítésével is kihasználásával csökkenhetnek a gyártási költségek.

Akármilyen meglepő, a belsőégésű motorok beruházása kapcsolatban áll a németek elektromos törekvéseivel is: a tízezer négyzetméteres telephelynek ugyanis egyelőre csak egy részét építették be, így lehetséges, hogy az elektromos sportkocsi, a Mission E karosszéria- és festőüzeme is az eddig jelentéktelennek tartott ipari területen épül majd fel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink