Gyártósor A General Motors Dürr robotokkal dolgozik Dél-Koreában

A General Motors Dürr robotokkal dolgozik Dél-Koreában

autopro.hu/Sz.K. | 2019.08.20 05:00

A General Motors Dürr robotokkal dolgozik Dél-Koreában

A Dürr tizenháromezredik robotja a General Motors dél-koreai Changwon üzemének lakkozó egységébe kerül. Az összesen 78 darabból álló harmadik robotgenerációs beszerelés a Dürr eddigi legnagyobb megbízásának része az országban.

Hirdetés

Az EcoRP E043i néven futó jubileumi robot a GM dél-koreai Changwon üzemében végzi majd a személygépkocsik lakkozását. A tizenháromezredik Dürr robot több szempontból is különleges jelentőségű a lakktechnológiai specialista számára.

2021-től állítják működésbe

Először használ a GM harmadik generációs Dürr robotokat. Most az autógyártó konszern teljesen automatizált lakkozást alkalmazhat a legújabb felviteli technológiákkal. Ezzel együtt a teljes megrendelés az eddigi legnagyobb, amelyet a Dürr lakkberendezési fővállalkozótól kapott, amióta Dél-Koreában is tevékenykedik. Az új lakkozó berendezéshez összesen 78 darab harmadik generációs robot tartozik. A GM azt tervezi, hogy a berendezést 2021-től állítja működésbe, és az új Chevrolet Sparkot, valamint kompakt SUV-kat lakkoz majd vele.

Az EcoRP E043i és a 033i lakkozó robot modellek a járművek külső és belső lakkozását végezik majd Changwonban. A legújabb porlasztó technológiával ellátott héttengelyes robotok nagyobb pontossággal és rugalmassággal lakkozzák a karosszériákat.

Fontos a levegő tisztítása

A megnövelt mozgásképességgel még a nehezen elérhető helyekre is eljuttatják a lakkot. A külső felületek lakkozásához hattengelyes robotokat alkalmaznak. A Dürr felviteli technológiája, a legújabb tisztított porlasztóval ellátva teszi lehetővé a legmodernebb folyamatokat, kisebb illékony szerves vegyület (VOC) kibocsátással. A hatékonyabb színcseréhez elégendő 15 másodperc, ezalatt lezajlik a festékcsere, így a festékveszteség és a tisztítószer-használat is csökken.

Óránként 60 jármű

Az oldószerek levegőbe jutásának megszüntetésére regeneratív termikus kibocsátás tisztító rendszert alkalmaznak, az Ecopure RTO az Ecopure CRC VOC-koncentrátor alkalmazásával.

A Changwon üzemben a Dürr az eszközt három szinten, két lakkozó sorral tervezi alkalmazni, melyen óránként 60 jármű haladhatna át. A GM a berendezés tervezésekor már egy lépéssel előre tervezett, már megvan a későbbi kéttónusú lakkozás helye is.

Nyitókép: durr.com

Hirdetés

Kiemelt Partnereink