Gyártósor 12 millió euró jutalmat kaptak az ötletelő munkások

12 millió euró jutalmat kaptak az ötletelő munkások

autopro.hu | 2015.08.04 08:18

12 millió euró jutalmat kaptak az ötletelő munkások

Az idei év első félévében rekordszámú fejlesztési ötletet küldtek be a gyáraknak a Volkswagen dolgozói. A megtakarítások és jutalom kifizetések is kilenc százalékkal növekedtek.

Hirdetés

36 ezer 565 hatékonyságnövelési ötlet származott az első félévben a VW-dolgozóktól. Még sohasem volt ilyen magas ez a szám az első félévben. A cég 15 ezer 466 ötlet után fizetett prémiumot az ötletgazdáknak, összesen 12 millió eurót (kb. 3,7 milliárd forint). Az ezekből eredő megtakarítások a vizsgált időszakban több mint 61 millió eurót (kb. 18,9 milliárd forint) tettek ki – írta az Automobil-produktion.de autóipari szaklap.

Pirka Falkenberg, a konszern ötlemenedzsmentjének vezetője és az üzemi tanács képviselője, Gabriele Trittel mutatta be a 2015. évi első féléves ötletmérleget

– Ez a sok ötlet azt mutatja, hogy a munkatársaink intenzíven részt vesznek javaslataikkal a fejlesztésekben. Első alkalommal már 154 munkatárs tett javaslatot Osnabrückben is, ahol a program június 1-jén indult – mondta Pirka Falkenberg, a konszern ötletmenedzsmentjének vezetője a 2015. évi első féléves ötletmérleg bemutatásakor Wolfsburgban.

– Munkatársaink így hozzájárulnak, ahhoz, hogy a Volkswagen megerősödjön a piaci versenyben, és ezáltal a munkahelyek is biztosabbá válhatnak – tette hozzá az üzemi tanács képviselője, Gabriele Trittel, aki egyben az ötletmenedzsment bizottság elnöke is. Az előző év azonos időszakához képest az első félévben öt százalékkal növekedett az ötletek száma, a prémiummal jutalmazottaké így már 15 ezer 466-ra nőtt (plusz egy százalékos a növekedés). A költségmegtakarítás összesen 61 millió 223 ezer 316 euró volt (9 százalékos növekedés). Az ötletadóknak a Volkswagen által fizetett prémiumok összesen 12 millió 35 ezer 421 eurót (plusz 9 százalék) tettek ki.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink