Gyártósor

Megkezdődött a Skoda első kompakt SUV modelljének sorozatgyártása

Július 26-án legördült az első Škoda Karoq a Csehországban található Kvasiny üzemének gyártósoráról. A nagy hagyományokkal rendelkező cseh autógyártó első kompakt SUV modellje októbertől lesz elérhető az ügyfelek számára.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.08. 12:44

Magyarországra támaszkodva dolgozik az elektromos mobilitás elterjesztésén a Siemens

A Siemens az elektromos meghajtású légiközlekedésben is szeretne piacvezető lenni, épp ezért dolgozunk olyan hajtásrendszerek és integrált akkumulátorok fejlesztésén, amelyek a lehető legkisebb tömeg mellett képesek a legmagasabb teljesítményre– mondja interjúnkban Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.08.02. 06:25

Fejlesztett a Bosch Miskolcon: 260 munkahely 1,6 milliárd forintból

Elérte a 260 munkatársat a Bosch Miskolcon elindított legújabb működési egységében, a Regionális Szolgáltató Központban dolgozók száma, miközben eredetileg összesen 205 új munkahely teremtését vállalta a németországi központú vállalat – jelentette be Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója. A projekt teljes összege több mint 1,6 milliárd forintra rúg.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.07.26. 13:41

38 év után készült el a jubileumi G-osztály

Elkészült a Mercedes ikonikus terepjárójának háromszázezredik példánya. Az évek során sokat változott az egykor katonai célokra fejlesztett gép, de a robosztus és megbízható jelzők máig hűen kísérik.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.07.26. 12:30

Nem gyárt többé B-Maxot a Ford Romániában

Az amerikai gyártó további 700 dolgozó alkalmazását tervezi idén romániai üzemében, ugyanakkor közölte, hogy ősztől leállítja a B-Max modell gyártását.

Szerző: MTI | 2017.07.25. 08:05

Nagyot nőttek a melósbérek

A második negyedévben újabb 2 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

Szerző: MTI | 2017.07.24. 08:22

Leáll a magyar járműgyártás

A következő hetekben kisebb-nagyobb hézagokkal hagyják el a gyárakat a hazánkban készült erőforrások és járművek. Szünetel a munka a győri Audinál, a szentgotthárdi Opelnál és a esztergomi Suzukinál is.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.07.20. 12:27

Története legnagyobb átszervezését indítja el az Audi

Prémium digitális autóipari vállalattá alakulásának útján az Audi története legnagyobb átszervezését indítja el, amelynek eredményeképpen a márka minden értelemben digitalizáltan és fenntartható módon működik majd, újra feltalálva a nagyvárosi mobilitást.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.12. 15:16

Ilyen lesz a Volkswagen-csoportnál a jövő gyártási folyamata

A digitalizáció, az automatizált vezetés és az elektromos mobilitás nem csupán az autókat, hanem előállításuk módját is alapvetően változtatja meg. Új technológiák és trendek nyitnak új távlatokat, minden még inkább digitálisan és internetes hálózatba szervezve működik majd. E kihívásokra egyesített erőkkel készül a Volkswagen-csoport.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.06. 11:06

Lajtmann Zsolt: magyarországi szerszámgyárat fontolgat a Horn

A Paul Horn GmbH 1969 óta fejleszt és gyárt beszúró-, hosszeszterga- és horonymaró-szerszámokat. A magyarországi viszonteladói képviselet értékesítési vezetőjével beszélgettünk, aki szerint nem kizárt, hogy hazánkban is elinduljon a gyártás.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.29. 06:36

Lézertechnológia: forradalmian új megoldás a hőkezelésben és a felrakó hegesztésben

A Budai Benefit Kft. tevékenysége innovatív eljárások bevezetésére és használatára épül az alkatrész- és a szerszámfejlesztés területén. Magyarországon egyedülálló módszerekkel állnak ügyfeleik rendelkezésére. Az autóipar mellett megrendelőik között vannak a legnagyobb multinacionális vállalatok gyárai éppúgy, mint a hazai kis- és középvállalkozások.

Szerző: | 2017.06.28. 10:00

Vissza a jövőbe: középpontban az e-mobilitás

A jövő a jelenben gyökerezik. Az autóiparnak egyre növekvő kihívásokkal kell szembenéznie. A jelenlegi belsőégésű motorra alapozott hajtástechnika több mint százéves múltra tekinthet vissza.

Szerző: | 2017.06.23. 10:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink