Gyártók Visszavásárolja e-autóit a Toyota

Visszavásárolja e-autóit a Toyota

autopro.hu/E.M. | 2022.08.10 06:19

Visszavásárolja e-autóit a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota Motor felajánlotta, hogy visszavásárolja azokat a teljesen elektromos SUV-kat, amelyeknél vezetési tilalmat rendeltek el az esetleg leváló kerekek miatt.

Hirdetés

A japán autógyártó azt mondta, hogy „szorgosan” dolgozik a bZ4X júniusi visszahívásában szereplő járművek problémájának orvoslásán. A nyár eleji visszahívási értesítő szerint a járművek kerékagycsavarjai meglazulhatnak és ez a kerekek leválását okozhatja. Ahogy arról az autopro.hu már korábban beszámolt, a probléma a Subaru Solterra modelljét is érintette.

Méltányos kárpótlás

A Toyota ingyenes kölcsönautókat és 5000 dolláros jóváírást ajánlott fel a tulajdonosoknak a meglévő hitelek vagy lízingek kifizetésére, illetve a már törlesztett autók vételárának ily módon csökkentésére. Ezenfelül a hagyományos benzines autót kapó sofőrök üzemanyagköltségeit teljes mértékben megtérítik.

A Toyota a vezetési tilalom elrendelése okozta kellemetlenségek miatt az elektromos crossoverek visszavásárlását is felajánlja, ami egy rendkívüli visszahívás utáni lépésnek számít – mutat rá cikkében a The Detroit News.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink