Gyártók Üzemstop, visszahívás: rájár a rúd a BMW-re

Üzemstop, visszahívás: rájár a rúd a BMW-re

autopro.hu/B.B. | 2017.05.30 07:20

Üzemstop, visszahívás: rájár a rúd a BMW-re

Kifogyott a kormányművek alkatrészeiből, ezért három kontinensen is felfüggeszti a termelést a bajor gyártó. Egy negyedik földrészen kényszerjavítás vár egyes BMW-modellekre.

Hirdetés

Négynapos munkahetet tart a BMW, mivel egy beszállító hibája miatt felfüggeszteni kényszerült a termelést a németországi Lipcsében, a kínai Shenyangban és a Dél-afrikai Köztársaságban található Rosslynban lévő üzemében is, közölte a gyártó szóvivője. A német üzemben már múlt héten is problémákat okozott a kormánymű-alkatrészt készítő, meg nem nevezett olasz beszállító késése. Kedden és szerdán műszakokat kellett kihagyni, pénteken teljesen megbénult a két, érintett modell gyártása.

Egyelőre nem tudni pontosan, mikor indul újra a termelés, a gyártó keddi starttal számol. Az biztos, egy munkacsoport folyamatosan dolgozik a problémán, hogy a még nem számszerűsíthető akadály mielőbb elháruljon, írja az autonews.com.

Nem ez az egyetlen megoldandó feladat mostanában a bajor gyártónál, hiszen a leállással egy időben egy 45 ezer autót érintő visszahívást is bejelentettek. A 2005-2008 között készült, Amerikában értékesített hetes sorozat példányainak menet közben kinyílhatnak az ajtajai, vagy épp a zárásukkal akadhat baj. Egyes modelleket már másodszor várnak a szervizek, ugyanis 2012-ben néhányuknál már felmerült azonos probléma. Úgy látszik, a kötelezővé nem tett szoftveres frissítéssel akkor nem sikerült végleg elhárítani a hibát.

Kiemelt Partnereink