Gyártók Újraindította szerbiai gyárát a Fiat Chrysler

Újraindította szerbiai gyárát a Fiat Chrysler

autopro.hu/P.B. | 2020.07.08 06:21

Újraindította szerbiai gyárát a Fiat Chrysler

Fotó: Pexels

Az FCA szerbiai üzeme volt az első, aminek működését komolyabban érintette a koronavírus-járvány Európában. A gyárat március 16-án zárták be a Fiat Chrysler lengyel és olasz gyáraival együtt. Kedden végre újraindult a termelés a Belgrádhoz közeli üzemben, miután hétfőn felkészítették az üzemet a munkára.

Hirdetés

A Fiat szerbiai üzemének működésében már akkor fennakadásokat okozott a koronavírus-járvány, amikor Európában még csak távoli betegségnek tűnt a vírus. Az ellátási láncok megszakadása miatt rövid időre már februárban is felfüggesztették a termelést a gyárban, majd március 16-án, a járvány európai kirobbanásakor elsők között állt le a Kragujevacban, az egykori Zastava-gyár helyén működő üzemben a termelés.

A Reuters most szerb forrásokra hivatkozva arról ír, hogy újraindult a termelés a Fiat Chrysler szerbiai gyárában. Konkrétan a termelés kedden folytatódott, de a munkát már hétfőn megkezdték a gyárban, ahol közel kétezer ember dolgozott azon, hogy kedden elindulhasson a gyártás.

A szerbiai Kragujevacban található üzemben a Fiat 500L gyártása folyik, ennek a modellnek a munkálataival folytatódott a termelés a gyárban. A gyáregység több, mint kétezer embernek ad munkát, és fontos része a szerb gazdaságnak. A gyár 1999-ben, a dél-szláv háborúban súlyos károkat szenvedett, több évnyi elhanyagoltság után a Fiat 2008-ban megvásárolta az üzemet.

Kiemelt Partnereink